مزاج خود را بشناسید

سید مهدی میرغضنفری درباره مزاج قلب اظهار داشت: از دیدگاه طب سنتی طب سنتی قلب گرمترین عضو بدن است.

به گفته وی بنابراین اگر زیاده از حد گرمی جات مثل فلفل، دارچین و زعفران خورده شود در بعضی از افرادکه سریعاً قلبشان واکنش نشان می‌دهد، مثلاً تپش قلب می‌گیرند، خودشان ضربان را می‌فهمند، ناآرام هستند، فشارشان بالا می‌رود، پمپاژ قلبشان سریع می‌شود مخصوصا در فصل‌های گرم این اتفاق بیشتر بروز پیدا می‌کند، مخصوصاً در افرادی که مزاج پایه‌شان گرم است, باید از مصرف بیش از حد گرمی جات خودداری کنند.

این پژوهشگر افزود: مثلاً از دیدگاه طب سنتی سردترین اعضا استخوان است تا حدی مصرف چیزهای سرد و خشک مثل کشک و کلسیم و این‌ها برای استخوان با رعایت مزاج خوب است، ولی اگر از حد بگذرد، کمتر شود یا بیشتر شود دچار اشکال می‌شویم.

میرغضنفری اضافه کرد: مرطوب ترین اعضا بدن چربی است بنابراین کسانی که خیلی چاق می‌شوند و چاقی از نوع چربی پیدا می‌کنند، رطوبت بدنشان خیلی بالا می رود، این افراد  دچار پف آلودگی می‌شوند و در فصل خنک مخصوصا زمستان بسیار آسیب می‌بینند و مفاصلشان اگر باد بخورند سرما می‌خورند و دچار مشکلات می‌شوند.

وی ادامه داد: خوب است که ما بدانیم کدام عضو در بدنمان چه تغییری کرد و به چه صورت از نظر مزاج تاثیر می‌گذارد. گفتیم اگر چربی زیاد شود رطوبت بدن زیاد شده و شخص همیشه خواب آلود است و پف دارد و ما خیلی راحت با همکاری خود شخص می‌گوییم مواد رطوبتی و مواد چرب را نخورد و رطوبت شخص پایین می‌آید.

این پژوهشگر طب سنتی گفت: اگر شخص در مصرف چیزهای خشک کننده زیاده روی کند یا غلبه خشکی بر مزاجش حادث شود مثلا انواع غذاهای حاضری, آماده, مصرف زیاد ادویه جات, عدس, بادمجان و... مخصوصاً در فصل خشک مثل پاییز و زمستان می‌بینند که موهایشان خشکتر و مجعد شد و خشکی بر آن غلبه کرده، راهش این است که باید چیزهای رطوبتی، روغن مالی در حمام و مصرف چیزهای رطوبتی تر و گاهی لبنیات و خاکشیر و... را داشته باشد.