مسعود اسلامی در هجدهمین کنگره بین‌المللی سازه‌های قلب و عروق اظهار داشت: علی‌رغم اینکه آمار سکته قلبی و مغزی در کشورهای اروپایی در حال کاهش بوده این آمار در کشور ما کم نشده چرا که برنامه‌های پیشگیرانه به درستی مدنظر قرار نگرفته است.

وی چاقی، دیابت و عدم تحرک همچنین استعمال دخانیات را از دلایل اصلی بروز بیماری‌های قلبی و عروقی برشمرد و عنوان کرد: با تشخیص به موقع می‌توان از آمار مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و عروقی کاست.

دبیر علمی هجدهمین کنگره بین‌المللی سازه‌های قلب و عروق با اشاره به اینکه داروهای جدید، روش‌های غیر جراحی، برنامه‌های ملی پیشگیری از استعمال دخانیات از جمله محورهای بحث در این کنگره است، گفت: 26 درصد مردان ایرانی سیگار می‌کشند و این مسئله آمار ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در آنها را افزایش می‌دهد.

اسلامی با بیان اینکه 15 درصد افراد از فشار خون بالای خود اطلاع داشته و حدود 85 درصد اطلاع از این مسئله ندارند، گفت: این موضوعی نیز در افزایش ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی بسیار تأثیرگذار است.

به گفته این فوق تخصص قلب و عروق 12.5 درصد افراد بالغ در کشور مبتلا به دیابت بوده در حالی که می‌توان با رژیم غذایی جلوی چاقی و دیابت را تا حدود زیادی گرفت.

همچنین طبق آخرین آمارهای ارائه شده 50 درصد جامعه شهری ایران افزایش وزن دارند که این موضوع خطرناک بوده و خطر مرگ و میر را زیاد می‌کند.

وی با تأکید بر ضرورت اجرای برنامه‌های پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی گفت: مسئولین می‌توانند با همکاری انجمن‌های پزشکی برنامه‌های صحیحی را در این زمینه تدوین کنند.

دبیر علمی هجدهمین کنگره بین‌المللی سازه‌های قلب و عروق ادامه داد: پزشکان متخصص قلب و عروق ایران در سطح پزشکان اروپایی و آمریکایی بوده و تنها ضعف کشور ما در حوزه پیشگیری است.

اسلامی در ارتباط با بیماری‌های مادرزادی قلبی گفت: سوراخ بین دو دهلیز یا بین دو بطن از شایع‌ترین بیماری‌های قلبی مادرزادی در کشور به شمار می‌رود و احتمال بروز آن در زایمان‌های طبیعی یک درصد است که اغلب خفیف بوده و با تشخیص به موقع درمان می‌شوند.

وی شایع‌ترین علت مرگ‌ و میر را در کشور سکته قلبی برشمرد و گفت: 20 تا 30 درصد مرگ و میر کشور ناشی از این مسئله است.

دبیر علمی هجدهمین کنگره بین‌المللی سازه‌های قلب و عروق در پایان علت اصلی سکته قلبی در جوانان را استعمال سیگار، قلیان و استرس‌های روحی برشمرد و گفت: با اجرای برنامه‌های پیشگیرانه به میزان قابل توجهی می‌توان از بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش دهد.