محمد پرورش در جمع خبرنگاران درباره دلایل بالا گرفتن فرونشست زمین در تهران، گفت: در گذشته نیز این فرو نشست‌ها در بخش مترو اتفاق افتاده است، اما برخی تمام تقصیرها را به گردن شرکت آب و فاضلاب می‌اندازند؛ در تهران حدود ۱۰ هزار کیلومتر لوله آب وجود دارد، چرا تمام نشست‌های زمین فقط در محدوده حفاری مترو انجام می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران با بیان اینکه برخی علت فرونشست را برداشت از آب‌های زیرزمینی می‌دانند، تصریح کرد: واقعیت این است که تهران ظرفیت پذیرش چنین جمعیتی را ندارد و به خاطر مصارف بیش از حد جمعیت کلان شهر تهران، سالانه حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون متر مکعب از حوضه‌های دیگر، آب وارد می‌کنیم و آبی را که هم اکنون از سفره‌های زیرزمینی برداشت می‌کنیم نیز، بر اساس تخصیص است.

این مقام مسئول، افزود: این نکته را فراموش نکنیم که بحث نشست زمین در گذشته بوده، هست و خواهد بود و باید همه سازمان‌های شهری مراقبت کنند و پاسخگو باشند.

وی با بیان اینکه بحث فرونشست زمین در حیطه وظایف سازمان‌هایی همچون محیط زیست، سازمان آب و شهرداری قرار دارد، اظهار داشت: این موضوع بحث کلانی است که شهرداری، همه دستگاهها و وزارتخانه‌های مربوطه برای برداشت آب مجاز یا غیر مجاز موظف به پاسخگویی، پیگیری و حل این مشکل است؛ به خصوص اینکه مباحث مربوط به کشاورزی، مباحث کلانی است و ۴ یا ۵ وزارتخانه و سازمان را در بر می‌گیرد و نیاز به بررسی، تحقیق و همفکری دارد.

پرورش با اعلام اینکه آبیاری فضای سبز تهران از چاه‌ها، یک رویه غلط است، بیان کرد: برای این کار باید فاضلاب شهری مجدد به چرخه استفاده بازگردد و برای آن از پساب تصفیه شده استفاده کرد.

وی در خصوص وضعیت سلامت آب شرب تهران هم توضیح داد: ما با مردم شفاف هستیم، اگر شخصی یا ارگانی ادعا می‌کند که آب تهران آلودگی دارد، می‌تواند از طریق آزمایشگاه و با ادله به ما بگوید که آب تهران آلوده است و به صرف برداشت شخصی، اذهان عمومی را تشویش نکند.

مدیرعامل آبفای استان تهران با تاکید بر اینکه تمام لوله‌های استفاده شده در تهران چدنی و سه برابر قیمت لوله‌های پلی اتیلن است، تاکید کرد: در زمان حاضر، در تمام اروپا از لوله‌های چدنی استفاده می‌شود، زیرا ۲۰۰ سال عمر مفید دارند.

وی با اشاره به ادعای برخی که می گویند پرت آب تهران به اندازه سد لتیان است، خاطرنشان کرد: میزان آب بدون درآمد تهران، ۲۳ تا ۲۴ درصد است که فقط ۱۰ درصد پرت آب در شبکه ۱۰ هزار کیلومتری تهران است.