برخورد با قاچاق لوازم خانگی

عبدالمجید اجتهادی در خصوص طرح برخورد با قاچاق لوازم خانگی، تجهیزا پزشکی و آرایشی و بهداشتی در سطح عرضه، اظهار داشت: شروع این طرح از چند هفته قبل با صحبت رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در رسانه ملی صورت گرفت و پس از آن با هماهنگی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز به مدیران استانی تعزیرات در این رابطه اطلاع‌رسانی شد. 
 
وی با اشاره به اینکه موضوع مبارزه با قاچاق کالا از تأکیدات مهم مقام معظم رهبری بوده است، گفت: به همین جهت بحث مبارزه با قاچاق کالا امسال در اولویت قرار گرفته و موضوعی است که همه دستگاه‌ها به آن می‌پردازند. 
 
مدیر کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی ادامه داد: خوشبختانه مبارزه با قاچاق کالا در مبادی ورودی به خوبی پیش رفته و پرونده‌های خوبی در گمرک، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی تشکیل شده است اما مشکلی که وجود داشت این بود که تعدادی از کالاها از راه‌های مختلف به داخل کشور وارد و در بازار عرضه می‌شود که اکثر آنها لوازم خانگی بود. 
 
اجتهادی تصریح کرد: با تصویب ماده 62 قانون نظام صنفی و ماده 18 مکرر مبارزه با قاچاق کالا و ارز مبارزه در سطح عرضه تشدید شد و سازمان تعزیرات به عنوان مرجع اصلی رسیدگی به این موضوع ورود کرد.  
 
وی با بیان اینکه طرح برخورد با قاچاق لوازم خانگی، تجهیزات پزشکی و آرایشی و بهداشتی طی سه مرحله صورت می‌گیرد، افزود: بر اساس بخشنامه صادره مقرر شد تا در مرحله اول خود اصناف به واحدهای صنفی اطلاع‌رسانی کرده و به نوعی خودکنترلی داشته باشد که البته در همین مرحله اگر مشخص شود واحدی قصد سوءاستفاده و وقت‌کشی دارد با آن برخورد می‌شود. 
 
مدیر کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی با بیان اینکه در مرحله اول سازمان تعزیرات حضور فیزیکی ندارد، گفت: پس از دو هفته از شروع مرحله اول همکاران ما به همراه مأموران نیروی انتظامی و بازرسان سازمان صنعت، معدن و تجارت ورود می‌کنند و اگر کالای قاچاقی در سطح شهر باشد برخورد خواهد شد. 
 
وی با بیان اینکه بر اساس ماده 18 مبارزه با قاچاق کالا مجازات قاچاق در سطح عرضه شدیدتر شده است، گفت: اگر ما بتوانیم سطح عرضه را ناامن کنیم ریسک قاچاق را بالا برده‌‌ایم. 
 
اجتهادی با اشاره به اجرای مرحله سوم این طرح، گفت: در این مرحله اگر کالای قاچاق کشف شود ناجا به عنوان ضابط قضایی مکلف است واحد صنفی را پلمب کرده تا پرونده برای رسیدگی به تعزیرات بیاید البته امکان دارد که کالا به اموال تملیکی برده شود و واحد صنفی بازگشایی شود.  
 
مدیر کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی گفت: در صورت مشاهده تخلف علاوه بر ضبط کالا و پرداخت جریمه دو برابر ارزش کالا نصب پارچه و پلمب را برای واحدهای صنفی متخلف خواهیم داشت.