یکی از اولین نکاتی که افراد در مواجهه با همدیگر به آن توجه می کنند لبخند و فرم دندان ها است، دندان های کثیف، پوسیده و از همه بدتر زردرنگ باعث کم شدن میزان جذابیت افراد می شود.

 

این روزها در سراسر جهان، سفید کردن دندان ها با انواع روش ها بسیار رواج پیدا کرده، از جمله این روش ها، سفید کردن با اشعه، مواد شیمیایی، کامپوزیت، روکش و تراشیدن لایه خارجی دندان است که تمامی این شیوه ها برای مدت زمان محدودی کارایی دارند و در عین حال عوارض جانبی ناخواسته ای بر سلامت دندان های شما می گذارند.

 

کارشناسان برای حفظ زیبایی و سفیدی دندان ها به افراد توصیه می کنند علاوه بر مسواک زدن به طور صحیح و منظم، در انتخاب مواد غذایی و شیوه خوردن آنها نیز نکاتی را رعایت کنند.

 

هر ماده غذایی که با ریخته شدن بر روی لباس ایجاد لکه کند می تواند دندان های شما را رنگی کند و مسواک زدن بلافاصله پس از خوردن غذا تنها می تواند 50 درصد از رنگ آن را از روی دندان ها پاک کند.

 

از جمله خوراکی‌هایی که باعث تیره شدن رنگ دندان ها می شود می توان قهوه، چای، شکلات، رب گوجه فرنگی، سرکه بالزامیک، سس سویا، بستنی های میوه ای، تمشک، شاه توت، توت فرنگی، انگور، انار و خرمالو را نام برد.

 

برای جلوگیری از زرد شدن رنگ دندان ها می توانید نوشیدنی ها را با نی مصرف کنید زیرا باعث می شود تماس مایع با دندان ها کمتر شود و دندان ها تغییر رنگ ندهند، همینطور نوشیدن آب پس از خوردن مواد غذایی رنگی و مسواک دقیق می تواند از میزان اثر گذاری مواد رنگی بر دندان ها بکاهد.

 

برخی از میوه ها مانند موز و سیب باعث سفیدی و درخشندگی دندان ها می شوند و خوردن آنها در طول روز برای حفظ سلامت دندان ها توصیه می شود.

 

کارشناسان توصیه می کنند برای زیبایی و حفظ سلامت دندان ها سعی کنید بیشتر مواد غذایی قلیایی مانند انواع میوه ها و سبزیجات را مصرف کنید، زیرا مواد غذایی پروتئینی مانند گوشت قرمز خاصیت اسیدی دارند که باعث نابودی مینای دندان، خرابی لثه ها و زرد شدن دندان ها می شوند.