«غذاهای غلیظ» را بشناسید و نخورید

سید جواد علوی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران تسنیم «پویا» درباره غذای لطیف و غلیظ از دیدگاه طب سنتی اظهار کرد: غذاهای غلیظ غذاهایی هستند که به راحتی هضم نمی‌شوند و مواد زایدی که از آن‌ها تولید می‌شود به راحتی می‌توانند در کنار هم تجمع کرده و ایجاد انسداد در عروق و مجاری کنند و به شرط تکرار مصرف در طول زمان حتی توده‌هایی در بافتهای مختلف بدن ایجاد می‌کنند.

ممنوعیت مصرف غذاهای غلیظ برای اکثر افراد

وی افزود: مصرف غذاهای غلیظ برای اکثر افراد ممنوع است اما افرادی که معده‌های قوی یا فعالیت‌های سنگین بدنی دارند، می‌توانند برخی از این غذاها را هضم کنند در نتیجه برای آن‌ها مشکلی ایجاد نمی‌کند.

این کارشناس طب سنتی تصریح کرد: مثلاً قارچ، گوشت گاو، پنیرها مخصوصاً پنیر پیتزا، کلم خام، گوشت‌های فریزری، گوشت شتر، گوشت شترمرغ، تخم مرغ بسیار پخته شده از غذاهای غلیظ هستند.

غذاهای لطیف به راحتی در معده هضم می‌شوند

علوی متذکر شد: اما غذاهای لطیف غذاهایی هستند که به راحتی در معده هضم می‌شوند و موادی که در کبد از آن‌ها تولید می‌شود به راحتی قابل تغییر هستند در نتیجه امکان تجمع آنها در نقاط مختلف بدن کمتر است و انسداد کمتری هم در نقاط مختلف بدن ایجاد می‌کند.

وی اضافه کرد: اما برخی از این مواد غذایی بسیار لطیف مانند شیر، هندوانه، هلو، ماهی، خربزه، سیر و پیاز خام را نباید در حالت ناشتا مصرف شود چرا که موجب بروز بیماری می‌شوند.

این کارشناس طب سنتی خاطرنشان کرد: در پزشکی ایرانی هر ماده خوراکی که بتواند مزاج بدن را مقدار زیادی تغییر دهد، «دارو» محسوب می‌شود مثل سیر, فلفل مزاج گرم و خیار مزاج سردی دارد و مصرف آنها می‌تواند مزاج بدن را تغییر دهد لذا هیچ یک نمی‌توانند غذای اصلی باشند.