به گزارش برنا، ستاد مركزی اطلاعرسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو در چهارمین روز از هفته پیشگیری از مسمومیتها كه روز پیشگیری از مسمومیتهای ناشی از مواد غذایی و گیاهان سمی نامگذاری شده است، اظهار داشت: مسمومیت غذایی میتواند در اثر آلودگی غذا در جریان تولید فرآورده های غذایی، تهیه و نگهداری مواد غذایی ایجاد شود و باكتریها، ویروسها، قارچها، مواد افزودنی غیر مجاز، فلزات سنگین، باقیمانده سموم نباتی از عوامل مهم ایجاد مسمومیتهای غذایی محسوب میشوند.
بنابراین گزارش، بوتولیسم در اثر مصرف مواد غذایی مانند سوسیس، کالباس، کنسرو ماهی، ذرت و لوبیا، کشک خام و عسل طبیعی که در شرایط نامناسب و غیر بهداشتی تهیه و نگهداری شده اند، ایجاد میشود.
این گزارش می افزاید: علائم و نشانه های بوتولیسم به صورت تاخیری و به صورت تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک، عدم توانایی حرکتی، سختی در بلع، اختلال تکلم و یبوست اتفاق میافتد.
بر اساس اعلام ستاد مرکزی اطلاعرسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو، مسمومیت با گیاهان، یکی از شایعترین علل بروز مسمومیتهای اتفاقی در کودکان جهان به شمار میرود.
این گزارش حاکیست، مسمومیت با گیاهانی مانند خرزهره، دیفن باخیا و کرچک میتواند کشنده باشد و افراد در صورت وقوع مسمویت با این گیاهان باید بیمار را در اسرع وقت به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل کنند.
بر اساس این گزارش، مسمومیت با قارچهای سمی یکی از انواع مسمومیتهای کشنده محسوب میشود و افراد از مصرف قارچهایی که نوع آنها را نمیشناسند باید خودداری کنند.
این گزارش میافزاید: برخی قارچهای سمی در صورت مصرف خوراكی میتوانند باعث نارسایی حاد كبدی و مرگ شوند.
شناسه خبر:
۵۸۷۵۰
با کشندهترین نوع مسمومیت آشنا شوید
ستاد مرکزی اطلاعرسانی داروها و سموم معاونت غذا و دارو اعلام کرد: نوعی مسمومیت غذایی به نام بوتولیسم از کشنده ترین انواع مسمومیت به شمار می رود.
۰