شیر، دشمن این سرطان

در طب چینی غالباً  شیر گاو، برای تقویت مزاج و شیر بز، برای درمان اختلالات معدی تجویز می‌شود.

در غرب هم شیر را برای مبتلایان به زخم معده تجویز می‌کنند. 
شیر غذای مناسبی برای تسریع بهبودی دوران نقاهت و ضعف سالمندان است. 
شیر حریف این نوع سرطان می شود
شیر و پوکی استخوان
دریافت کافی کلسیم برای بلوغ و ایجاد حداکثر تراکم استخوانی ضروری است. 
هر چه تراکم استخوانی بیشتر باشد احتمال شکستگی استخوان کمتر می‌شود. 
کلسیم موجود در فرآورده‌های لبنی به آسانی جذب می‌شود و خطر بروز پوکی استخوان را در سالمندی کاهش می‌دهد. 
شیر و نرمی استخوان در کودکان (ریکتز) 
دریافت ناکافی کلسیم در دوران کودکی باعث ایجاد ریکتز می‌گردد. 
پرانتزی شدن پای کودک از علائم این بیماری است. از آنجا که ویتامین D برای جذب کلسیم از روده ضروری است گاه کمبود این ویتامین نیز می‌تواند عامل ابتلا به ریکتز باشد. 
شیر کامل علاوه بر کلسیم حاوی ویتامین D نیز هست، بنابراین مصرف منظم شیر برای کودکانی که به مقدار کافی در برابر آفتاب قرار نمی‌گیرند بسیار مفید است. 
شیر و سرطان کولون 
محققین دریافته‌اند که خطر ابتلا به سرطان کولون در جوامعی که به‌طور فراوان از منابع کلسیم در رژیم غذایی خود استفاده می‌کنند کمتر از سایر جوامع است. 
احتمالاً ترکیب کلسیم با اسیدهای صفراوی از ایجاد تغییرات سرطانی توسط اسیدهای صفراوی جلوگیری می‌کند. 
ضمناً احتمال می‌رود مصرف منظم شیر در کاهش ابتلا به سایر سرطان‌ها نیز موثر باشد. 
این خاصیت را به وجود اسید چربی به نام اسید لینولئیک کونژوگه (CLA1) نسبت می‌دهند. 
برخی تحقیقات نشان داده‌اند که اسید لینولئیک کونژوگه بروز برخی سرطان‌ها را تا 50 درصد کاهش می‌دهد. 
همچنین CLA باعث تقویت سیستم ایمنی و کاهش پیشرفت پوسیدگی دندان می شود. 
عوامل متعددی از جمله بافت غذا، میزان انحلال غذا در دهان و مدت زمانی که غذا در دهان باقی می‌ماند در ایجاد پوسیدگی دندان موثرند. 
باکتری‌های موجود در دهان غذای باقی مانده را به اسید تبدیل می‌کنند و اسید تولید شده باعث پوسیدگی می‌شود. 
 البته پنیر با تحریک تولید بزاق قلیایی تا حدی فعالیت این اسیدها را کاهش می‌دهد و به عبارتی از اتصال اسیدها به مینای دندان و در نتیجه پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند. 
ضمناً کلسیم موجود در پنیر به جلوگیری از انحلال دندان نیز کمک می‌کند. 
از طرف دیگر تصور می‌شود پروتئین‌های پنیر با پوشاندن سطح مینای دندان و همچنین اسیدهای چرب موجود در آن با خاصیت آنتی‌باکتریایی خود در جلوگیری از پوسیدگی دندان موثرند. 
از این‌رو خوردن 5 تا 10 گرم پنیر سفت بعد از صرف غذا دندان‌ها را در برابر  پوسیدگی محافظت می‌کند. 
شیر و کمبود پروتئین 
پروتئین‌ها برای رشد عمومی، حفظ و ساخت مجدد بافت‌های بدن در تمام دوران‌های زندگی ضروری‌اند. 
محصولات لبنی مانند شیر و پنیر جزء منابع پروتئینی با ارزش بیولوژیک بالا محسوب می‌شوند زیرا حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز برای سنتز پروتئین‌ها هستند.