ریواس مرهم کبدهای با مزاج گرم است

دکتر سید مهدی میرغضنفری با اشاره به اینکه مزاج ریواس در حد متوسط، سرد و خشک است افزود: گیاهی خودروست که اواسط بهار- معمولا اردیبهشت ماه- به دست می‌آید و بهترین زمان مصرف آن بهار و تابستان است که مزاج افراد نیاز به خنکی‌جات دارد.

وی اضافه کرد: در فصل بهار امکان غلبه صفرا، زیاد است و مزاج انسان رو به گرمی می‌رود؛ از نشانه های آن هم بروز جوش‌های پوستی است که مصرف ریواس جلوی این عوارض ناشی از گرمی را می‌گیرد و مخصوصا برای کسانی بسیار مفید است که کبد گرم و عطش زیادی دارند و احساس تلخی در دهانشان می‌کنند.

به گفته این متخصص، خشکی و آفت دهان، زردی چهره، تندی رنگ ادرار و آلرژی‌های پوستی می تواند از نشانه های کبد گرم باشد. یکی از بهترین سبزیجات برای خنک کردن کبد و ایجاد اعتدال، ریواس است. کبد سالم باید حرارت متوسط داشته باشد و اگر این عضو مستعد گرمی باشد مصرف خنکی‌جات در هوای گرم به حفظ اعتدال آن کمک می کند. ازاین رو مصرف ریواس، ‌آلو، غوره، آبلیموی تازه، سرکه رقیق شده، تمبرهندی تازه و در کل خوردنی هایی با مزهٔ رو به ترش مخصوصا برای ایجاد خنکی و همچنین سلامت کبد بسیار مفید است.

میرغضنفری با اشاره به اینکه صفراوی‌ها اشتهای خوبی هنگام غلبه صفرا ندارند و سریع گرمازده شده، دهانشان تلخ‌مزه می شود اظهار کرد: ریواس با کمک به رفع چربی ها و مهار صفرا سبب افزایش اشتها شده، برای بعضی افرادی که در اثر گرمی سفیدی چشم آنها به زردی می‌گراید و تهوع زیادی دارند بسیار مفید است.

به گفته این متخصص فیزیولوژی، ریواس با تمام خواص مفیدش ممکن است در بعضی افراد مشکل ایجاد کند. مثلا افراد سرد مزاج ضعیفی که به افسردگی مبتلا هستند و کسانی که مشکلات تنفسی مانند سرفه و تنگی نفس دارند باید در مصرف ریواس احتیاط کنند و در صورت مصرف، حتما آن را همراه با مصلحاتی نظیر عسل، مویز یا نبات بخورند.

به گفته وی ریواس را می توان به طرق مختلف مصرف کرد؛ به صورت تازه همراه با غذاهای چرب مثل آبگوشت یا همراه کباب به عنوان سبزی که در این صورت مصلح این غذاها محسوب می شود.

دکتر میرغضنفری همچنین اضافه کرد: مصرف شربت ریواس در فصول گرم سال توصیه می شود. برای تهیه شربت ریواس که بسیار گواراست می توانید آب ریواس را با مقداری شکر بجوشانید تا غلیظ شود و به حالت عسلی در آید. این شربت را می توانید هنگام مصرف همانند سایر شربت ها رقیق کنید تا به غلظت مناسب برسد و سپس آن را نوش جان کنید.