سید جواد علوی درباره استحمام اظهار کرد: حمام رفتن، موجب باز شدن منافذ پوست و تعریق می‌شود به طور کلی حمام، به سبب هوای آن باعث گرمی و خشکی و به سبب آب آن باعث افزایش رطوبت بدن می‌شود اما اگر مدت زیادی به طول انجامد، موجب غلبه خشکی در افراد می‌شود.

وی افزود: استحمام موجب پاکیزگی پوست می‌شود, باید حرارت حمام ثابت و معتدل (بین 30-28 درجه) باشد؛ چنین حمامی نه مانند حمام سرد، مقوی و نه مانند حمام گرم، ضعیف کننده است؛ بلکه فقط ماهیچه‌های بدن را نرم و بدن را آرام می‌کند و دستگاه عصبی را آرامش می‌دهد یعنی باعث رفع کسالت می‌شود.

زیان‌های حمام طولانی‌مدت

این کارشناس طب سنتی تصریح کرد: برخی افراد به دلیل وسواس یا عادت، مدت بسیار طولانی در حمام می‌مانند؛ این امر به دلیل گرمای زیاد موجب ریختن مواد زائد و فضولات به اعضای ضعیف بدن و سبب سستی جسم، بی‌قراری، آسیب عصب، تحلیل حرارت غریزی، کاهش اشتها نسبت به غذا و کاهش میل جنسی می‌شود.

علوی خاطرنشان کرد: البته به برخی افراد که دچار غلبه رطوبت و سردی هستند، استفاده طولانی از آب‌های گرم توصیه می‌شود و این افراد معمولاً از آن لذت می‌برند اما در این حالت هم بهتر است, تهویه مناسب وجود داشته باشد.