طرز پخت غذاهای محلی شمالی+ عکس

البته شمالی ها انواع ترشی، کلوچه، رب و مربا نیز دارند که بسیار خوش طعم و لذیذ هستند. در این مطلب سریالی و ادامه‌دار، چندین غذای شمالی را به شما آموزش داده ایم. امید که مورد توجه قرار گیرد.

ترش تره

مواد لازم

• یک کیلوگرم سبزی (جعفری، گشنیز، اسفناج ، تره، چغندر) 
• نصف پیمانه برنج 
• 100 گرم آرد برنج 
• 1 بوته سیر
• 3 تا 4 عدد تخم مرغ 
• آب نارنج یا آب انار
• نمک، فلفل سیاه و زردچوبه

طرز پخت غذاهای محلی شمالی+تصاویر

طرز تهیه

1. برنج را از شب قبل خیس کنید. سپس سبزی ها را ریز خرد کنید و داخل قابلمه بریزید. سپس برنج خیس خورده و یک لیوان آب را به سبزی خرد شده اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت بگذارید تا سبزی و برنج کاملا پخته شوند.

2. سیر را خرد و با زردچوبه و روغن سرخ کنید. آن را با کمی نمک و فلفل به مخلوط برنج اضافه کنید.

3. مقداری آرد برنج را در آب نارنج یا آب انار حل کنید و به تدریج به خورش اضافه کنید. این کار باعث لعاب‌دار شدن خورشت می‌شود.

4. در آخر، تخم‌مرغ ها را اضافه کنید.


کلوچه کشمش و گردو

مواد لازم

• 450 گرم پودر قند
• 300 گرم روغن جامد
• 100 گرم روغن مایع
• 6 عدد تخم مرغ
• 1/8 قاشق چایخوری وانیل
• 250 میلی لیتر شیر
• 850 گرم آرد شیرینی‌پزی
• 1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
• قاشق غذاخوری پودر کاکائو
• 350 گرم گردوی خرد شده
• 350 گرم کشمش پلویی

طرز پخت غذاهای محلی شمالی+تصاویر

طرز تهیه

1. فر را با دمای 160 درجه سانتی‌گراد روشن کنید. بیکینگ پودر و آرد را الک کنید و کنار بگذارید.

2. روغن جامد و پودر قند را با هم‌زن برقی هم بزنید تا یکدست و لطیف شود. سپس روغن مایع را اضافه کنید و سه دقیقه دیگر هم بزنید. تخم مرغ ها را تک‌تک اضافه کنید و هر کدام را یک دقیقه با هم‌زن برقی هم بزنید.

3. وانیل و شیر را اضافه کنید. به آرامی مخلوط آرد را اضافه کنید و هم بزنید. در مرحله آخر نیز پودر کاکائو را اضافه کنید و هم بزنید.

4. گردوی خرد شده و کشمش را اضافه کنید و با چنگال هم بزنید.

5. سینی فر را چرب کنید یا یک لایه کاغذ روغنی روی آن قرار دهید. با قاشق مقداری از مواد به دست آمده را با فاصله 6 تا 7 سانتی‌متر از یکدیگر روی سینی فر بریزید. آنها را به مدت 15 تا 20 دقیقه در فر بپزید تا طلایی شوند.

باقالی کوکو

مواد لازم

• 2 پیمانه باقالی پوست کنده
• یک عدد سیب زمینی متوسط
• یک عدد پیاز کوچک
• 3 تا 4 حبه سیر
• 2 تا 3 عدد تخم مرغ
• 2 قاشق غذاخوری شوید خشک
• نمک، فلفل سیاه و زرچوبه

طرز پخت غذاهای محلی شمالی+تصاویر

طرز تهیه

1. باقالی ها را بشویید و روی دستمال حوله ای قرار دهید تا کاملا خشک شوند. سپس آن را به همراه سیب زمینی، سیر و پیاز داخل غذاساز بریزید و خرد کنید.

2. مواد را داخل کاسه بریزید. شوید نمک، فلفل سیاه و زرچوبه و 2 عدد تخم مرغ را اضافه کنید و هم بزنید. در صورت نیاز یک عدد تخم مرغ دیگر نیز اضافه کنید.

3. داخل تابه متوسط روغن بریزید و روی حرارت ملایم آن را گرم کنید. مواد را داخل روغن بریزید. شعله را کم کنید. در تابه را بگذارید تا پخته و طلایی شود. سپس آن را برگردانید تا طرف دیگر کوکو نیز طلایی شود.

مرغ ترش

مواد لازم

• سبزی: جعفری، گشنیز، تره، چغندر، شوید، نعنا، خالواش و چوچاق
• ۵۰۰ گرم مرغ 
• ۱ حبه سیر 
• یک پیمانه آب‌غوره 
• نمک،فلفل و زردچوبه
• ۲ عدد تخم مرغ 
• ۱ پیمانه لپه

طرز پخت غذاهای محلی شمالی+تصاویر

طرز تهیه

1. لپه را از شب قبل خیس کنید.

2. سبزی را بشویید و خرد کنید. سپس آنها را سرخ کنید و کنار بگذارید.

3. در یک قابلمه متوسط، لپه، مرغ و سیر را به همراه ادویه بپزید. پس از اینکه جوش آمد، آب‌غوره و سبزی را اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و شعله را کم کنید تا مواد نیم‌جوش بپزند و به اصطلاح به روغن بیفتد.

4. هنگامی که غذا جا افتاد، ۲ عدد تخم مرغ را در گوشه خورشت می شکنیم. اگر دوست داشته باشید می توانید تخم مرغ را هم بزنید.


واویشکا گوشت 

مواد لازم

• ۴٠۰ گرم گوشت 
• ۱ عدد پیاز بزرگ 
• ۱ پیمانه گوجه فرنگی خرد شده 
• ۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
• ¼ قاشق چایخوری دارچین
• نمک، فلفل سیاه و زردچوبه

طرز پخت غذاهای محلی شمالی+تصاویر

 

طرز تهیه

1. پیاز را خلالی خرد و در تابه با روغن و زردچوبه سرخ کنید تا کاملا طلایی و برشته شود. سپس، گوشت های خرد شده را به تابه اضافه کنید و هم بزنید.

2. پس از اینکه رنگ گوشت ها تغییر کرد، نمک، فلفل سیاه، دارچین، رب گوجه فرنگی و ۱ پیمانه گوجه فرنگی خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید. شعله را کم کنید تا گوجه فرنگی ها پخته و له شوند.

3. در کنار این غذا می توانید سیب زمینی سرخ شده بگذارید و با ماست سرو کنید.