به گزارش ایسنا:براساس آنچه مركز آمار ايران در پايان يك روز تعطيل اعلام كرده، مشخص است كه نرخ بيكاري سال گذشته با ۱.۶ درصد افزايش نسبت به سال قبل از آن مواجه بوده است. همچنين براساس نتايج اين طرح نرخ بيكاري بين زنان نسبت به مردان و در نقاط شهري نسبت به نقاط روستايي بيشتر بوده است.

براساس نتایج طرح آمارگیری نیروی کار سال گذشته، مشخص شده است که نرخ مشارکت اقتصادی نسبت به سال قبل آن ۶ دهم درصد کاهش یافته و همچنین نرخ بیکاری جوانان ۱۵تا ۲۴ ساله چهار درصد و نرخ بیکاری ۱۵تا ۲۹ ساله ۳.۴ درصد بیشتر شده است. البته نرخ بیکاری در نقاط شهری ۱.۸ درصد و در نقاط روستایی ۸ دهم درصد نسبت به سال ۸۸ افزایش یافته است.

براساس نتایج منتشر شده توسط مرکز آمار ایران، مقایسه‌ی نرخ بیکاری در سال‌های ۱۳۸۴ تا۸۹ نشان می‌دهد که این نرخ از سال ۱۳۸۴ با ۱۱.۵ درصد طی یک‌ روند نزولی به کمترین رقم خود در سال ۱۳۸۷ با عدد ۱۰.۴ درصد رسیده، اما پس از آن در روندی صعودی این شاخص به عدد ۱۳.۵ درصد رسیده است. البته این تنها رقم مقایسه نسبی بدون در نظر گرفتن شاخص‌های دیگری همچون آهنگ افزایش جمعیت بوده است چراکه طبق اعلان رسمی، در سال گذشته رقم بی‌سابقه‌ی ایجاد یک میلیون و ۶۰۰ هزار شغل ثبت شده است.

همچنین آخرین نتایج منتشر‌شده درباره‌ی نرخ بیکاری در سال گذشته نشان می‌دهد که این عدد در پایان سال نسبت به آغاز سال افزایش میانگین ۱.۱ درصدی داشته است. چراکه نرخ بیکاری تابستان سال گذشته با تنها با یک‌دهم درصد افزایش نسبت به بهار به ۱۳.۶ درصد رسیده، اما این عدد در فصل پاییز کاهش تا رقم ۱۲.۱ درصد را تجربه کرده است. با این وجود نرخ بیکاری در زمستان با صعودی بی‌سابقه به ۱۴.۶ درصد رسیده که البته با توجه به شرایط فصلی معمولا این افزایش مشاهده می‌شود.

با این حال آخرین نتایج اعلام شده توسط مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که نرخ بیکاری در تابستان سال جاری به ۱۱.۱ درصد کاهش یافته است. این درحالی است که براساس اعلام همین مرکز نرخ بیکاری در بهار سال جاری ۱۲.۳ درصد بوده است که نسبت به میانگین سال ۸۹ به میزان ۱.۲ درصد کاهش نشان می‌دهد.

براساس نتايج آمارگيري سال ۸۹ همچنين نرخ بيكاري ۱۱ استان كشور تكرقمي شده است و ازسويي استانهاي فارس، البرز، كهكيلويه و بويراحمد، ايلام و لرستان بالاترين نرخ بيكاري و استانهاي يزد، مازندران، زنجان و گلستان كمترين نرخ بيكاري را داشتهاند.