افکار نیوز - شیوع روز افزون استفاده از غذاهای آماده یا فست فود موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان شده است.
فاطمه ورشویی تبریزی، متخصص رادیوتراپی انکولوژی با اشاره به اینکه جهشهایی که در زنجیره DNA که مجموعه اطلاعات ژنتیکی سلول است منجر به تغییرات بدخیمی در سلولها میشود و این تغییرات ممکن است تحت تاثیر عوامل محیطی ایجاد شود، اظهار داشت: یکی از عوامل محیطی مهم رژیم غذایی است که میتواند احتمال جهش را در DNA افزایش دهند.
ورشویی تبریزی با بیان اینکه شیوع روز افزون استفاده از غذاهای آماده یا فست فود از نظر تاثیر آن بر افزایش سرطان جای نگرانی است خاطر نشان کرد: استفاده کمتر از رژیم غذایی سالم، کاهش مصرف رژیم غذایی حاوی میزان مناسب الیاف گیاهی یا فیبر، کاهش مصرف سبزیهای سالم، افزایش مصرف چربی و کربوهیدرات به خاطر مصرف غذاهای آماده و در کنار آن کمتر شدن فعالیت فیزیکی از جمله عوامل خطر ساز ابتلاء به سرطان به شمار میرود.
عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه مصرف چربی زیاد و مصرف اندک الیاف گیاهی باعثافزایش سطح استروژن در خانمها شده که همراه با افزایش خطر سرطان سینه است، افزود: چربیهای بالا در برخی غذاهای آماده خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، پروستات، آندومتر(رحم) و تخمدان را نیز افزایش میدهد.
وی با اشاره به اینکه مصرف زیاد گوشت قرمز، سرخ کردن، کبابی کردن خطر ابتلا به سرطان گوارش به ویژه روده بزرگ را افزایش میدهد، گفت: با مصرف غذاهای سنتی و تهیه شده در منزل که میزان قابل توجهی الیاف گیاهی دارند میتوان از بروز این بیماری پیشگیری کرد.
این متخصص رادیوتراپی انکولوژی افزود: مصرف سبزی به خصوص به صورت خام و میوهها حاوی مقادیر قابل توجه از مواد آنتی اکسیدان شامل ویتامین C. A. E و نیز حاوی اسید فولیک، هیدروکربنهای موسوم به ترپن و لیکوپن، ملاتونین، سلنیوم و روی هستند که نقش محافظتی در مقابل سرطانها به ویژه سرطانهای حفره دهان، مری، ریه، معده، روده، حنجره، پانکراس، پستان و مثانه دارند.
فاطمه ورشویی با اشاره به اینکه تاثیر فست فودها در ایجاد وضعیتهای ناخوشایندی مانند دیابت، چاقی، فشار خون بالا به ویژه در کودکان محرز شده است افزود: نوع غذا و شیوه تهیه آن به احتمال زیاد مدتها زمان لازم دارند تا باعث سرطان شود و با توجه به اینکه در نوجوانان و کودکان مدت زمان طولانی تری در معرض مواد سرطان زا ناشی از تغذیه هستند توجه به سلامت این گروه سنی برای پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر بسیار مهم است.
شناسه خبر:
۷۵۱۰۶
افزایش سرطان با مصرف فست فودها
مصرف زیاد گوشت قرمز، سرخ کردن، کبابی کردن خطر ابتلا به سرطان گوارش به ویژه روده بزرگ را افزایش میدهد.
۰