به گزارش ايسنا، بلعيدن هوا هنگام صرف غذا عامل اصلي بروز نفخ يا احساس پري در معده و روده است و به همين دليل توصيه ميشود كه هيچ گاه غذا را با عجله نخوريد چون اين كار باعث ميشود هواي زياد وارد دستگاه گوارش شما شود.

سایت اینترنتی کامن سنس در مقاله‌ای در این باره آورده است: همچنین تغییر در برنامه غذایی روزانه از دیگر عوامل بروز نفخ شکمی است. خوردن غذاهایی نظیر حبوبات، مصرف برخی داروها و همچنین یبوست از عوامل تشدید کننده نفخ شکم هستند. برای جلوگیری از ایجاد نفخ و گاز در دستگاه گوارش، پرهیز از مصرف نوشیدنی‌های گازدار، استعمال سیگار و جویدن آدامس توصیه می‌شود. با مراجعه به پزشک و مصرف داروهای ضد نفخ این مشکل به راحتی قابل درمان خواهد بود. دراین مقاله فهرست مهمترین مواد غذایی نفاخ ارائه شده که عبارتند از: - برخی از میوه‌ها مثل موز، خیار، گوجه سبز، شاه توت، گیلاس، زرشک، انگور، انجیر، انار و زردآلو موجب بروز گاز در دستگاه گوارش و نفخ شکم می‌شوند.

موز بويژه در افرادي كه سرد مزاج هستند، توليد گاز معده ميكند. خيار نيز ميوه نفاخي است چون به سرعت در معده فاسد ميشود. مصرف زياده از حد گوجه سبز نيز عامل نفخ معده است. مصرف انار نيز براي افرادي كه سابقه نفخ معده دارند، توصيه نميشود. زردآلو هم به طور كلي ميوه ديرهضم و نفاخي است. مصرف زياد خربزه نيز عامل ايجاد گاز زيادي در دستگاه گوارش است.- يك گروه ديگر از مواد غذايي نفاخ حبوبات هستند.- تخم مرغ نيز به دليل گوگرد موجود در آن در بروز نفخ شكمي موثر است.- پسته خام نيز يك خوردني نفاخ است.- علاوه بر اينها گروه ديگر از مواد خوراكي مثل شير، برنج، گندم، ذرت، خاكشير، قندق ، كشك و سبزيجاتي چون ترب، تره، پياز، كلم و كاهو كه حاوي فيبر خوراكي زياد هستند، همگي اگر بيش از اندازه مصرف شوند توليد نفخ ميكنند و براي دستگاه گوارش آزار دهنده ميشوند.