باشگاه خبرنگاران: بهار نزدیک است و اسفند هم نفسهای خود را میکشد و زردی زمستان جایش را به بهار خواهد داد.

بهاری که نوروز آن همه را به وجد می‌آورد. در آستانه سال نو، ‌بازار‌ها هم رونق گرفته است و بازار خرید ماهی قرمز نیز مثل همیشه زود‌تر از موعد خود را به همه نشان داده است. با توجه به تجربیات سال‌های گذشته و با فرارسیدن سال نو و رونق خرید و فروش و عرضه جانوران وحشی به خصوص حیواناتی نظیر لاک پشت، ‌سمندر، ‌مار، ‌ماهی قرمز در مقدار وسیع توسط افراد فرصت طلب در مراکز تجاری و سایر نقاط شهر، ‌هر گونه خرید و فروش، ‌حمل عرضه و نگهداری گونه‌های مذکور از طرف سازمان حفاظت محیط زیست کشور ممنوع اعلام شده است.

این گونه فعالیت‌ها خلاف قوانین و مقررات محیط زیست بوده و در صورت مشاهده هر گونه تخلف با متخلفین برخورد قانونی خواهد شد.

**حیوانات نباید قربانی لذت لحظه‌ای ما شوند

حسین عبیری گلپایگانی کار‌شناس محیط زیست موضوع استفاده از ماهیان تزئینی را به دیده اخلاقی نگاه می‌کند و معتقد است حیوانات آفریده‌های خداوند هستند و نباید قربانی لذت لحظه‌ای ما باشند.

وی ادامه داد: فعالان محیط زیست سالهاست تلاش می‌کنند ماهی قرمز را به عنوان موجودی زنده که اسیر تنگهای بلورین شده‌اند از سفره‌های هفت سین مردم ایران برچینند اما هنوز موفق نشده‌اند. این درحالیست که تا کمتر از ۱۰۰ سال پیش اصلا ماهی قرمز به سر سفره هفت سین ایرانیان جای نداشته است.

عبیری افزود: ماهی قرمز از نظر تاریخی جایگاهی در سفره‌های هفت سین ایرانی نداشتند و تا ۱۰۰ سال پیش اصلا ماهی قرمز بر سر سفره هفت سین ایرانیان جای نداشت نگاهی به نقاشی سفره هفت سین کمال الملک یک سند واقعی است که در این اثر هنری از وجود ماهی قرمز رنگ در سر سفره هفت سین خبری نیست.

به باور وی حتی در دوره قاجار نیز مردم در سفره هفت سین از ماهی قرمز استفاده نمی‌کردند و این نشان می‌دهد که ماهی قرمز در این چند دهه اخیر بر سر سفره هفت سین راه یافته است.

وی تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد فقط در کشور ما از ماهی قرمز استفاده و در پایان مراسم عید نیز این ماهیهای کوچک را در آبهای روان رها میکردند.