به گزارش افکارنیوز به نقل از سینانیوز، خطر بیماریهای قلبی عروقی در دیابت بالاست. بنابراین دستیابی به سطوح مناسب چربی های خون در این بیماران، از اهمیت خاصی برخوردار است. تغذیه و از جمله مصرف آنتوسیانین ها، نقش مهمی در کاهش خطر بیماریهای قلبی و فشار خون دارد.به این منظور مطالعه ای با هدف بررسی اثرات مفید مصرف آب آلبالو بر کاهش برخی عوامل خطر ساز بیماریهای قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲انجام شده است.
طبق این مطالعه، اثر مصرف کنسانتره آب آلبالو به عنوان یک منبع غنی از آنتوسیانینها، بر سطح چربیها و فشار خون در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه نیمه تجربی، ۱۶ زن دیابتی نوع ۲ با قند خون ناشتای ≥ ۱۱۰ mg / dl و LDL - C≥ ۱۰۰ mg / dl مورد بررسی قرار گرفتند و ۴۰ g / day کنسانتره آب آلبالو به مدت ۶ هفته مصرف کردند. وزن، چربی های خون و سطح فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در شروع و پایان مطالعه اندازه گیری شد. همچنین مصرف غذای ۲ روز نیز توسط بیماران به ثبت رسید و به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها، از آزمون ویلکاکسون استفاده شد.
بر اساس نتایج این بررسی، در پایان مطالعه مقادیر وزن، کلسترول تام، LDL - C و فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بطور معنیداری کاهش یافتند بنابراین نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف آب آلبالو، به بهبود عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک میکند.
گفتنی است این بررسی در مجله لیپید و دیابت ایران به چاپ رسیده است.
شناسه خبر:
۹۴۷۷۶
آب آلبالو، کاهش دهنده خطرات قلبی دردیابتی ها
نتایج یک بررسی نشان داد: مصرف آب آلبالو بر کاهش برخی عوامل خطر ساز بیماریهای قلبی عروقی در بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲موثر است.
۰