به گزارش افکار نیوز به نقل از روزنامه دنیای اقتصاد،یکی از بنگاهداران مسکن در منطقه پونک درباره وضعیت کنونی بازار اجاره و اوضاع مستاجران به دنیای اقتصاد گفت: یک واحد مسکونی که سال گذشته به ارزش ۴۰ میلیون تومان به بازار رهن عرضه شده بود در حال حاضر با نرخ ۶۰ میلیون تومان آماده تحویل به مستاجر است.
وی در ادامه افزود: امسال هم حدود ۸۰ درصد موجران تصمیم به گرفتن اجاره بها به صورت رهن و اجاره دارند و این موضوع باعثشده تا مستاجران در مقایسه با سال‌های قبل بیشتر گرفتار شوند.

این بنگاهدار خاطر نشان کرد: در بین مالکان تنها ۶۰ درصد آنها حاضر می‌شوند تا شرایط پرداخت رهن و اجاره را تبدیل کنند البته منظور تبدیل به رهن کامل نیست، بلکه نسبت مبالغ پیشنهادی ودیعه و اجاره ماهانه تغییر می‌کند. برای مثال اگر نرخ اجاره واحدی با ودیعه ۱۵ میلیون تومان و اجاره ماهانه ۵۰۰ هزار تومان باشد مالک قبول می‌کند که ودیعه ۱۰ میلیون تومان و اجاره ماهانه ۶۵۰ هزار تومان شود.

در محله تهران نو یکی از مشاوران املاک تاکید کرد: اگرچه حجم قابل توجهی از موجران شرایط رهن و اجاره را برای واحدهای استیجاری خود اعلام می‌کنند، اما نزدیک به ۳۰ درصد آنها به مستاجر این اختیار را می‌دهند که شرایط پرداخت اجاره را طبق توانایی خود تغییر دهند.

وی درباره میزان افزایش نرخ اجاره طی یکسال گذشته تصریح کرد: ۷ میلیون تومان ودیعه به اضافه ۲۰۰ هزار تومان اجاره ماهانه، اجاره بهای واحدی در سال گذشته بود که امسال تبدیل شده به ۱۵ میلیون تومان ودیعه به همراه ۲۰۰ هزار تومان اجاره ماهانه. همین مورد نشان می‌دهد که وضعیت اجاره بها با گذشت یک سال چقدر اسفناک شده است و خودخواهی این دسته از موجران دلیلی بر نزول کیفیت معیشت مستاجران شده است.
دلالی در بازار مسکن منطقه شمس آباد نیز به «دنیای اقتصاد» اظهار کرد: اکثر مالکانی که واحدهای خود را در بازار اجاره فایل کرده‌اند شرایط دریافت اجاره بها را رهن کامل تعیین کرده‌اند شاید نرخ‌های پیشنهادی رهن کامل ارزنده یا واقعی نباشند. اما آنها معتقدند که برای واحدهای رهن کامل، راحت‌تر و سریع‌تر قرارداد اجاره عقد می‌شود.

وی درباره میزان رشد نرخ اجاره در یکسال گذشته تاکید کرد: واحدی که سال قبل با ۱۰ میلیون تومان ودیعه و ۴۰۰ هزار تومان اجاره ماهانه به بازار معرفی شده بود حال با همان مبلغ ودیعه اما با ۶۰۰ هزار تومان اجاره ماهانه برای امسال تعیین قیمت شده است.

این بنگاهدار عنوان کرد: شاید افزایش ۱۰ درصدی نرخ اجاره بطور سالانه رقم معقولی باشد، اما در حال حاضر اجاره بها، سالانه نزدیک به ۳۰ درصد صعود می‌کند که شاکیان این مساله تنها مستاجران نیستند زیرا بنگاهداران آرزو دارند تا مستاجران در وهله اول صاحب خانه شوند و در نهایت واحد مورد نظر خود را اجاره کنند نه اینکه بر اساس بودجه خود واحدی را اجاره کنند.


در خیابان مجیدیه شمالی، یکی از فعالان بازار رهن و اجاره واحدهای مسکونی، گفت: در بین کل فایل‌های اجاره واحدهای مسکونی هیچ مالکی در فایل اجاره واحدش عنوان نکرده که شرایط پرداخت اجاره بها قابل تبدیل است.
وی میزان افزایش اجاره بها را با این مثال ذکر کرد: سال گذشته نرخ اجاره واحدی ۱۰ میلیون تومان ودیعه به اضافه ۲۰۰ هزار تومان اجاره ماهانه بود، اما همین واحد در سال جاری با شرایط ۱۰ میلیون تومان ودیعه و ۳۵۰ هزار تومان اجاره ماهانه به متقاضی تحویل داده می‌شود.