به گزارش افکارنیوز، حسين مقدمنيا ـ مديرعامل اتحاديه سراسري مرغداري گوشتي ـ در اين باره به ايسنا گفت: افزايش قيمت گوشت مرغ ناشي از چند عامل است كه افزايش تقاضا و مصرف در اين ايام و اعياد جاري، افزايش قيمت گوشت قرمز، افزايش قيمت جوجه يكروزه و مهمتر از همه كمبود نهادههاي توليد و افزايش قيمت آن از جمله اين عوامل هستند.

** گرانی گوشت قرمز، مرغ را هم گران کرد

به اعتقاد وی با توجه به این‌که گوشت مرغ کالای جایگزین گوشت قرمز محسوب می‌شود و گوشت قرمز طی ماه‌های اخیر با رشد چشم‌گیر قیمتی مواجه بوده، تقاضا برای مصرف گوشت مرغ به عنوان کالای جایگزین آن افزایش یافته است لذا قیمت گوشت مرغ نیز روند افزایشی به خود گرفته و در حالی که قبلا هر کیلو گوشت مرغ یک پنجم گوشت قرمز بود، اکنون یک چهارم قیمت گوشت قرمز را تشکیل می‌دهد.

** افزایش بیش از ۳ برابری قیمت جوجه!

مقدم‌نیا افزایش قیمت جوجه یکروزه را یکی از دلایل افزایش گوشت مرغ خواند و گفت: هر قطعه جوجه که اواخر فروردین‌ماه امسال ۳۰۰ تومان فروخته می‌شد، با بیش از سه برابر افزایش به ۱۱۰۰ تومان رسیده است.

** گرد و غبار به مرغ‌ها هم سرایت کرد

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداری گوشتی با گلایه از افزایش قیمت واکسن و دارو اظهار کرد: افزایش تلفات در برخی استان‌ها نیز باعثافزایش قیمت گوشت مرغ شده است؛ به‌طوری که تلفات در برخی از استان‌ها در دو سه ماهه‌ اخیر ۱۳ تا ۱۵ درصد بوده است.

وی دلیل بالا‌بودن تلفات را دیر تامین‌شدن واکسن، هوای نامساعد غرب کشور و گرد‌وغبار و نامناسب بودن جیره غذایی عنوان کرد و گفت: با این شرایط نمی‌توان انتظار داشت که تولید باکیفیت داشته باشیم.

** گرانی سویا؛ عامل اصلی افزایش قیمت مرغ

مقدم‌نیا تصریح کرد: دلیل اصلی افزایش قیمت گوشت مرغ نبودن کنجاله سویا به عنوان یکی از خوراک اصلی مرغ است که تولیدکنندگان، این محصول را کیلویی ۱۸۰۰ تومان تهیه می‌کنند و شرکت پشتیبانی امور دام هنوز این نهاده را به صورت ارزان قیمت در اختیار مرغداران نداده است.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: این درحالی است مرغداران مبلغ خرید ۵۵ هزار تن کنجاله سویا را به حساب شرکت پشتیبانی امور دام واریز کرده‌اند اما هنوز این شرکت این نهاده را در اختیار مرغداران قرار نداده‌اند.

** برای ارزانی قیمت، سریعا سویا ارزان و فراوان عرضه کنید

وی با تاکید بر این‌که برای کاهش قیمت گوشت باید سریعا کنجاله سویا به عنوان نهاده‌ اصلی تولید گوشت مرغ به بازار تزریق شود تا کمبود و افزایش قیمت آن جبران شود، گفت: در حال حاضر هر کیلو کنجاله سویا ۱۵۵۰ تا ۱۸۰۰ تومان در اختیار مرغداران قرار می‌گیرد و هنوز قیمت این محصول شکسته نشده است.

مقدم‌نیا تصریح کرد: به دلیل بالا بودن قیمت این نهاده تولیدکنندگان خوراک دیگری را جایگزین سویا می‌کنند که این امر باعثطولانی شدن دوره پرورش، افت رشد مرغ و همچنین افزایش تلفات آن می‌شود.

** افزایش دوره‌ تولید به ۶۰ روز!

به گفته وی در برخی استان‌ها دوره‌های ۴۵ روزه تولید به دوره‌های ۶۰ روزه نزدیک شده که این امر باعثافزایش هزینه تولید و افزایش تلفات می‌شود و از سوی دیگر کیفیت محصول را می‌کاهد.

چندی پیش تولیدکنندگان در پی کمبود کنجاله سویا به عنوان نهاده اصلی تولید این صنعت، افزایش قیمت گوشت مرغ را هشدار داده و اعلام کرده بودند در صورتی که کنجاله سویا به موقع تامین نشود به افزایش قیمت گوشت مرغ در بازار منجر خواهد شد اما همچنان پس از گذشت چهارپنج ماه و پیگیری‌های فراوان، این معضل برای تولید موجود است و بازار مصرف در آستانه اوج تقاضای اعیاد شعبانیه و در آستانه ماه رمضان با گرانی مواجه شده است.

روزانه پنج هزار تن گوشت مرغ در کشور تولید می‌شود که تولید این میزان پروتئین نیازمند ۱۵ هزار تن خوراک است که از این میزان خوراک ۳۵ درصد معادل ۴۰۰۰ تن مربوط به کنجاله سویاست.

با اين حساب كشورمان روزانه ۴۰۰۰ تن كنجاله سويا براي توليد نياز دارد اما انبارهاي توليدكنندگان از اين محصول خالي شده و عليرغم وعدههاي توزيع نهادههاي ارزان، هنوز از ارزاني خبري نيست و عامل افزايش روز افزون قيمت گوشت مرغ به عنوان كالاي اساسي جامعه نيز شده است.