به گزارش افکارنیوزبه نقل از خبرآنلاین، براساس اظهارات معاون وزیر نیرو در امور گاز که همراه رستم قاسمی به عشق آباد سفر کرده بود قراردادی برای انتقال تجهیزات به جای پول گاز با ترکمن ها امضاء رسیده است.

به گفته اوجی، تجهیزات صنعتی ساخت ایران از نظر استانداردهای بین المللی و کیفیت مورد تایید کارشناسان شرکت ترکمن گاز قرار گرفته و در سفر اخیر در زمینه صادرات کالاهای مورد نیاز صنعت نفت و گاز ترکمنستان از سوی سازندگان ایرانی اسناد همکاری نیز به امضا رسید.

براین اساس در صورت افزایش صادرات گاز ترکمنستان از ۳ تا۴ میلیون مترمکعب در روز به ۳۰ میلیون متر مکعب در روز مشکل تامین گاز کشور حل خواهد شد.

این درحالی است که سیاست های چهارمین دارنده ذخایر گازی دنیا این روزها به یکی از مشکلات اساسی صنعت گاز کشور بدل شده بود که پیش بینی می شود از این پس این مشکل با تهاتر کالا به جای گاز حل شود.

به گفته مسوولان گازی کشور، در حال حاضر صادرات گاز ترکمنستان همانند گذشته از سر گرفته شده با این حال پیش بینی می شود در صورت عدم تفاهم دو کشور برسر تهاتر تجهیزات نفتی و طولانی شدن زمان اجرای آن ترکمن ها همانند گذشته مشکلاتی را در عرضه گاز به ایران ایجاد کنند.

ایران در حال حاضر دارنده دومین ذخایر گازی دنیاست اما به دلیل عدم بهره برداری به موقع از فازهای پارس جنوبی و مصرف بی رویه گاز در کشور برای تامین نیاز داخلی گاز خود با مشکلاتی مواجه شده است.

درحال حاضرظرفیت تولید گاز در کشور ۶۰۰ میلیون مترمکعب در روز اعلام می شود در حالیکه در دو روز برفی کشور در چند روز گذشته مصرف گاز کشور به رقم مذکور رسید. برهمین اساس مسوولان نفتی کشور به شدت نگران تامین گار کشور بودند که به نظر می رسد دو سفر پی درپی وزیرنفت به عشق آباد در همین راستا صورت گرفته است.

براساس اظهارات معاون وزیر نیرو در امور گاز، تجهیزات صنعتی ساخت ایران از نظر استانداردهای بین المللی و کیفیت مورد تایید کارشناسان شرکت ترکمن گاز قرار گرفته و در سفر اخیر در زمینه صادرات کالاهای مورد نیاز صنعت نفت و گاز ترکمنستان از سوی سازندگان ایرانی اسناد همکاری نیز به امضا رسید.

قرارداد ایران با ترکمنستان برای واردات گاز در سال ۱۹۹۷ به مدت ۲۵ سال بسته شد و براساس آن خط لوله ای به طول ۲۰۰ کیلومتر برای انتقال گاز ترکمنستان به ایران احداثشد.
ایران در حال حاضر دومین دارنده ذخایر و ترکمنستان چهارمین دارنده ذخایر گاز در جهان هستند.