کدام بانک‌ وام قرض الحسنه ازدواج می دهند؟

به گزارش افکارنیوز، میر محمد صادقی درباره دلیل مشکلات ایجاد شده در پرداخت تسهیلات ازدواج اظهار کرد: به علت کثرت تکالیف قرض‌الحسنه محوله به‌عهده سیستم بانکی(از جمله بندهای ۱۰۲،۱۰۳، ۱۰۴ قانون بودجه امسال، قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی و قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن) و جذب محدود منابع قرض‌الحسنه سنوات اخیر، اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج که از طریق سامانه قرض‌الحسنه ازدواج بانک مرکزی مورد اقدام قرار می‌گیرد، با محدودیت منابع روبرو شده است.

به گفته او بر اساس بند ۱۰۲ قانون بودجه به منظور پرداخت تسهیلات به زندانیان و محکومان نیازمند در محکومیت‌های مالی مانند دیه و امثال آن که ناشی از قتل و یا جرح غیر عمدی است و محکومین نیازمند غیر کلاهبرداری، مبلغ دو هزار میلیارد ریال از محل وجوه قرض الحسنه بانک‌ها در اختیار ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: همچنین بر اساس ماده ۱۰۳ بانک مرکزی مکلف است از طریق بانک‌های دولتی نسبت به تامین و پرداخت تسهیلات به مبلغ ۱۴ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال از محل پس‌اندازهای قرض‌الحسنه با در نظر گرفتن دوره تنفس دوساله و در اقساط پنج ساله برای اشتغال مددجویان سازمان زندان‌ها و اقدامات تامین و تربیتی کشور به بنیاد تعاون و حرفه آموزی اقدام کند. طبق بند ۱۰۴ نیز بانک مرکزی مکلف شده ۳۰ درصد مانده تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی و رشد منابع مزبور را به تفکیک ۲۰ درصد کمیته امداد امام خمینی(ره) و ۱۰ درصد سازمان بهزیستی کل کشور با معرفی این دستگاه‌ها به مددجویان تحت پوشش این نهادها پرداخت کند.

مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در پاسخ یه این که آیا بانک‌ها منابع کافی برای پرداخت تسهیلات ازدواج در اختیار دارند؟ گفت: سیستم بانکی در اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج با محدودیت روبرو بوده و بانک‌های عامل منابع کافی برای پاسخگویی به افراد در صف تسهیلات ازدواج را ندارند و در حال حاضر پرداختی‌های موصوف از محل وصول اقساط قبلی تسهیلات مورد اقدام قرار می‌گیرد.

وی در ادامه در پاسخ به این‌که از ابتدای سال تا کنون چه میزان تسهیلات ازدواج پرداخت شده است؟ تصریح کرد: در هفت‌ماهه ابتدای سالجاری تعداد ۵۲۶ هزار و ۱۱۲ نفر از تسهیلات ازدواج بهره‌مند شده‌اند و تعداد ۹۹۱ هزار و ۹۶۸ نفر نیز در نوبت دریافت تسهیلات قرار دارند.

صادقی در پایان تاکید کرد: بانکهای ملی، صادرات ، تجارت، ملت، سپه، رفاه کارگران، کشاورزی، مسکن، قرضالحسنه مهر ایران و صندوق مهر امامرضا(ع) بانکهای عامل در سامانه ازدواج بانک مرکزی هستند.