اخذ مالیات بر ارزش افزوده در اولین مرحله فروش سكه در شعب بانكی كه توسط بانك مركزی صورت می گیرد، از ابتدای خردادماه امسال اجرایی شد.

به گزارش مهر، براین اساس، فروش سکه ها در مرحله ابتدایی مشمول پرداخت مالیات شد، گرچه بانک مرکزی مخالفت صریح خود را با اجرای این طرح اعلام کرد و رئیس کل بانک مرکزی نیز نسبت به این موضوع واکنش نشان داد اما طرح مذکور اجرایی شد.

اتمام فرصت

هم اکنون فصل ارائه اظهارنامه های مالیاتی است، براین اساس بانک مرکزی نیز باید وضعیت مالیاتی خود برای مدت زمان فصل اول سال را تا ۱۵ تیرماه به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه می کرد، در غیراین صورت مشمول پرداخت جریمه می شد.

علی عسکری رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در این خصوص گفت: اگر به تکالیف قانونی در این ارتباط عمل نشود ۱۰ درصد جریمه اعمال خواهد شد و اگر اصلا پرداخت نشود ۴۰ درصد کل مالیات قابل بخشش نیست.

وی با تاکید بر اینکه از زمانی که اظهارنامه ها ارائه نشود ماهیانه ۲.۵ درصد مالیات ابرازی یا تشخیصی در خصوص سکه و طلا جریمه خواهند شد بیان داشت: در مالیات بر ارزش افزوده جرایم شدیدتر خواهد بود.

اعمال جریمه

با اجرای اخذ مالیات بر ارزش افزوده سکه در اولین مرحله فروش، قیمت سکه هایی که در شعب بانکی از سوی بانک مرکزی عرضه می شد، به شدت افزایش یافت به نحوی که قیمت بانکی سکه ها از قیمت بازار بیشتر شد.

رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که افزایش قیمت دولتی سکه نسبت به قیمت بازار آزاد به منزله وجود حباب در بازار سکه است، اما در نهایت با استعلام بانک مرکزی از معاونت حقوقی ریاست جمهوری و پاسخ آنها به این استعلام مبنی بر اینکه بانک مرکزی مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده است، این بانک موظف به پرداخت مالیات بر ارزش افزوده شد.

هم اکنون با گذشت مدت زمانی از اجرای این طرح، قیمتهای سکه در بازار از قیمتهای بانکی بالاتر رفته و حباب قیمتی در این خصوص از میان رفته است.

آخرین نرخها

آخرین قیمت فروش سکه ها در شعب بانکی نشان می دهد که نرخ هر قطعه سکه تمام بهار طرح جدید ۴۱۰ هزار تومان است که با احتساب مالیات برارزش افزوده ۴ درصدی معادل ۱۶ هزار و ۴۰۰ تومان، در نهایت با قیمت ۴۲۶ هزار و ۴۰۰ تومان فروخته می شود.

نرخ پایه نیم سکه بهار آزادی که توسط بانک مرکزی تعیین شده است ۲۰۵ هزار تومان است که با احتساب ۸ هزار و ۲۰۰ تومان نرخ مالیات بر ارزش افزوده به ۲۱۳ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است.

بانک مرکزی قیمت پایه ربع بهار آزادی را دیروز برای عرضه در شعب بانک ملی ۱۱۶ هزار تومان اعلام کرد که با احتساب نرخ مالیات برارزش افزوده ۴ درصدی معادل ۴ هزار و ۶۴۰ تومان به ۱۲۰ هزار و ۶۴۰ تومان افزایش یافته است.

سود میلیاردی

محمودبهمنی رئیس کل بانک مرکزی در این خصوص گفت: اعمال نرخ مالیات بر ارزش باعثشد که طلافروشان صدها هزار میلیارد ریال سود به جیب بزنند، زیرا با این امر قیمتها در بازار به یک مرتبه بالا کشید و این عده توانستند به یک مرتبه این مابه التفاوت را نصیب خود کنند.

اعمال نرخ مالیات برارزش افزوده سکه در اولین روز در تاریخ اول خردادماه امسال به گفته محمود کشتی آرای رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر باعثافزایش قیمت انواع سکه شد.

این اتفاقات در حالی رخ داد که پیش از آن علی عسکری رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور از توافق این سازمان و بانک مرکزی برای اخذ مالیات بر ارزش افزوده سکه در زمان فروش خبر داده بود.

مراحل بعدی

عسکری همچنین اعلام کرد که مالیات برارزش افزوده در بخش بازار هم در آینده انجام خواهد شد اما اجرای این قانون در بخش فروش سکه در بازار به این زودی ها نخواهد بود.

سیدشمس الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در این مورد گفت: قانون مالیات بر ارزش افزوده قانونی است که در یک برآیند زمانی اجرا و تکمیل می شود، این قانون در چند مرحله و فراخوان اجرایی شده و هنوز تکمیل نشده است.

وی با اشاره به تاخیر در اجرای قانون اخذ مالیات بر ارزش افزوده در مرحله فروش سکه گفت: بانک مرکزی و به دنبال آن بانک کارگشایی که به نوعی منشا توزیع سکه هستند، اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در بخش فروش سکه را آغاز کرده اند و در فرآیند تکمیلی آن تمام حوزه های تجارت سکه تحت پوشش قرار خواهد گرفت.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: سازمان مالیاتی مجری قانون است و بر اساس ماده ۱۲ قانون مالیات بر ارزش افزوده ۱۷ حوزه از مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند که طلا و سکه جزو بخشهای دارای معافیتها نیست لذا قانون در این بخشها لازم و جاری است.

حسینی افزود: بانک مرکزی در این مورد نیز نظرخواهی کرده و حتی درخواست نظر و تفسیر نیز از معاونت حقوقی رئیس جمهور کرده بود که این معاونت نیز پاسخ صریحی برای اجرا شدن پرداخت مالیات در بخش فروش سکه و طلا به بانک مرکزی به صورت صریح ارائه کرد و کماکان این قانون اجرا می شود.

بر اساس دستورالعمل بانك مركزی هر نفر از متقاضیان دریافت سكه میتوانند در هر روز حداكثر۵ قطعه سكه طلا در بانك ملی خریداری كنند، نرخ فروش سكهها همه روزه از سوی بانك مركزی ایران تعیین و به بانك ملی اعلام میشود.