گرایش سرمایه‌گذاران خارجی به سمت بازار ایران

به گزارش افکارنیوز، پایگاه اینترنتی فا مگ، بازارهای نوظهور اخیرا نتوانسته اند سرمایه گذاران را به هیجان بیاورند، اما برخی تحلیلگران می گویند، گرایش به سمت کشورهای خاورمیانه می تواند این بخش را احیا کند.

عربستان و ایران در بین کشورهایی هستند که توسط تحلیلگران رصد می شوند.

لئو گروهووسکی، مسئول بخش سرمایه گذاری موسسه ملون ولثمنجمنت در این باره گفت: «هم اکنون در خاورمیانه، بحثهای کاملا فعالی در مورد ایران در جریان است… اگر توافق هسته ای به دست بیاید، و ایران بتواند به تجارت نفت و تعامل بهتر با جامعه بین المللی بپردازد… این کشور می تواند به یک قدرت مهم تبدیل شود.»

توافق هسته ای در واقع یکی از ۲ تغییری است که به عقیده تحلیلگران می تواند به میزان قابل توجهی، توجه سرمایه گذاران را معطوف خاورمیانه نماید.
دومین تغییر گشایش درهای بازار بورس عربستان به روی شهروندان غیرسعودی در روز ۱۵ ژوئن است که انتظار می رود موجب تحریک رشد اقتصادی عربستان و کشورهای همسایه آن شود.

اما به عقیده اولیویر بل تحلیلگر مسائل اقتصادی در لندن اقتصاد ایران، متنوع تر از اقتصاد عربستان است. ایران همچنین کمتر از عربستان به نفت وابسته است. تیم وی اهمیت نفت برای ایران را همچون اهمیت نفت برای کانادا ارزیابی می کند. وی می افزاید، بر خلاف بسیاری از کشورهایی که در آستانه تبدیل شدن به بازارهای نوظهور هستند، ایران «در بدهی های عمومی فراوان غرق نشده است.»

اما تحلیلگران معتقدند ایران و عربستان برای تبدیل شدن به کشورهایی حقیقتا قابل سرمایه گذاری باید کارهایی را انجام دهند.

بل ایران را به دلیل دارا بودن بازار بزرگ و نقدش، جمعیتی تحصیل کرده و نیروی کاری که نیمی از آن را زنان تشکیل می دهد، یک بازار بسیار جذاب می داند. وی به دولت اصلاح طلب ایران علاقمند است و ترکیب جمعیتی ایران را با ترکیه مقایسه می کند. وی اضافه می کند، ایران دارای جمعیتی حدودا ۸۰ میلیون نفری و تولید ناخالص داخلی ۴۱۹ میلیارد دلاری است و بزرگی بازار ایران ۱۷۰ میلیارد دلار است. ایران بزرگترین ذخایر گازی و سومین ذخایر بزرگ نفتی جهان را در اختیار دارد.