سال آینده وداع پولدارها با یارانه

محمدرضا پورابراهیمی، افزود: کمیسیون تلفیق بودجه در آخرین جلسه خود، دولت را مکلف کرد (در صورت تصویب نهایی در مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان) یارانه نقدی سه دهک پُردرآمد را حذف کند.

 

وی تصریح کرد: بر اساس مصوبه امروز کمیسیون تلفیق، دولت مکلف می شود درآمد حاصل از حذف یارانه نقدی سه دهک پردرآمد را صرف تسهیلات ایجاد اشتغال با اولویت خانوارهای تحت ‌پوشش  و رزمندگان معسر کند.

 

جمعیت سه دهک از ده دهک تقسیم بندی شده در کشور، حدود 24  میلیون نفر می شود.

 

* یارانه 24 میلیون نفر حذف می‌شود
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1395 کل کشور در مجلس شورای اسلامی از الزام دولت به حذف یارانه نقدی 24 میلیون نفر از دهک‌‌های بالای درآمدی خبر داد.
محمدرضا پورابراهیمی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری  گفت: این تصمیم در اجرای تبصره 14 لایحه بودجه سال 1395 کل کشور است.

 

وی تصریح کرد: پیشتر مصوبه ای در کمیسیون تلفیق 95 در مورد حذف یارانه نقدی 10 گروه تصویب شده بود که این مصوبه در جلسه امروز کمیسیون تلفیق به این شرح اصلاح شد: 

 

گروه اول
کلیه تجار و صاحبان مشاغل آزاد که درآمد سالیانه آنها حداقل 35 میلیون تومان است.

 

گروه دوم 
نمایندگان مجلس شورای اسلامی ، قضات ، اعضای هیئت علمی دانشگاه ها  و موسسات آموزشی و پژوهشی و دولتی و غیر دولتی، پزشکان و دندانپزشکان 

 

گروه سوم
کلیه کارکنان دولت و قوای سه گانه ، شهرداری ها و کلیه موسسات عمومی و موسسات عمومی غیردولتی و کلیه کارکنان نیروهای مسلح و بازنشستگان کشوری و لشکری، کلیه حقوق‌بگیران و مستمری‌بگیران مشمول تأمین اجتماعی و همه دریافت‌کنندگان حقوق و مستمری بخش دولتی و غیردولتی که دریافتی سالیانه آنها از 35 میلیون تومان بیشتر است.

 

گروه چهارم
کلیه مدیران و اعضای هیئت مدیره و بازرسان شرکت های دولتی و غیردولتی و وابسته به دولت و نهادهای عمومی غیردولتی، کلیه مدیران و اعضای هیئت مدیره و روسا و معاونین مناطق و شعب بانک ها و بیمه ها و موسسات مالی و اعتباری، کلیه کارکنان و اشخاص حقوقی دولتی و غیردولتی که دریافتی سالانه آنها بیشتر از 35 میلیون تومان است.

 

گروه پنجم
کلیه ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز از دریافت یارانه منع شدند.

 

گروه ششم
کلیه کسانی که در 3 دهک بالای درآمدی هستند و در گروه های یاد شده ذکر نشدند.
وی تصریح کرد: دولت مکلف است از ابتدای تصویب قانون بودجه 95 به حذف سه دهک پردرآمد کشور اقدام کند و مواردی هم که از آنها نام برده شد که مجموع دریافتی آنها در سال بیش از 35 میلیون تومان است به عنوان مکمل این سه دهک قرار خواهند گرفت و دولت مکلف است در سال 95 اقدامات لازم را برای عدم پرداخت یارانه به آنها انجام دهد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: منابع حاصل از این بخش صرف حل مشکلات اقتصادی کشور، مشکل تولید و اعطای تسهیلات بخش اشتغال با اولویت خانواده های تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و رزمندگان معسر می شود و البته برای کسانی که به دنبال اشتغال هستند.
پورابراهیمی اظهار داشت: تقریباً 24 میلیون نفر مشمول عدم دریافت یارانه نقدی در سال آینده می شوند.
* مابه‌التفاوت حقوق کارکنان دولت در خرداد ماه پرداخت می‌شود
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال 1395 کل کشور همچنین با اشاره به مصوبات جلسه پایانی این کمیسیون گفت: جداول دریافتی کارکنان دولت در دو ماهه نخست سال 95 مانند سال 94 خواهد بود و مابه‌التفاوت احکام آنها پس از نهایی شدن قانون بودجه سال 95 در خرداد ماه پرداخت خواهد شد. 
پورابراهیمی با اشاره به تلاش‌های اعضای کمیسیون تلفیق و سایر دست اندرکاران تصویب جزئیات لایحه بودجه سال 95 در این کمیسیون تصریح کرد: کمیسیون تلفیق تا حدود ساعت 21:30 شب گذشته جلسه داشت که امروز نیز ادامه پیدا کرد. 
وی افزود: خوشبختانه جلسات رسمی کمیسیون تلفیق پس از جمع بندی تمام تبصره ها و پیشنهادهای نمایندگان و کمیسیون ها امروز به اتمام رسید . 
سخنگوی کمیسیون تلفیق یادآور شد: همچنین جمع بندی تغییرات مرتبط با بخش درآمدی و هزینه های دولت در جلسه بعد از ظهر هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق بررسی و نهایی خواهد شد. 
پورابراهیمی خاطرنشان کرد: فکر می کنم بررسی لایحه بودجه سال 95 کل کشور در اولین روز کاری مجلس در دستور کار صحن علنی قرار گیرد. 
وی همچنین درخصوص مهم‌ترین مصوبات امروز کمیسیون تلفیق گفت: بر اساس یکی از مصوبات به دولت تکلیف داده شد تا هزینه های تحصیلی همه دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد را در دانشگاه‌های کشور به شکل رایگان انجام دهد . 
پورابراهیمی افزود: مصوبه 1350 میلیارد تومانی در خصوص موضوع بیمه محصولات کشاورزی نیز یکی از مصوبات خوب کمیسیون تلفیق بود که به دلیل مشکلات موجود در این بخش تصویب شد. 
سخنگوی کمیسیون تلفیق وام‌های بخش کشاورزی را از مهم‌ترین مصوبه های این کمیسیون خواند و گفت: بر این اساس مقرر شد همه وام‌هایی که بانک‌های دولتی و غیر دولتی در طی سال‌های اخیر پرداخت کرده اند و به دلیل خشکسالی ، آتش سوزی ، حوادث غیر مترقبه و سایر موضوعات امکان پرداخت آنها ازجانب مجموعه های تسهیلات گیرنده فراهم نشده است، با هماهنگی در یک کارگروه موضوع استمهال آنها برای یک دوره سه ساله در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: این کارگروه متشکل از نماینده جهاد کشاورزی شهرستان، فرماندار و بانک مربوط است که بعد از بررسی و جمع بندی عمل خواهند کرد. 
سخنگوی کمیسیون تلفیق با اشاره به مصوبه 1500 میلیارد تومانی در موضوع اشتغال نیز گفت: بر این اساس بانک مرکزی مکلف شد تا 1500 میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه برای مددجویان کمیته امداد، سازمان بهزیستی و خانواده های زندانیان در دستور کار قرار دهد. 
وی تصریح کرد: همچنین مصوبه دیگری در خصوص بیمه عشایر و روستاییان در دستور کار داشتیم که مقرر شد افرادی که قبلاً تحت پوشش بیمه عشایر و روستاییان بوده اند و 10 سال سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشند و سن آنها نیز از 65 سال به بالا باشد بتوانند با پرداخت یکجای مابه التفاوت به بازنشستگی خود اقدام کنند. 
پور ابراهیمی کمک به طرح‌های هادی روستایی در سراسر کشور را از دیگر مصوبات کمیسیون تلفیق ذکر کرد و گفت: مقرر شد تا 8 درصد از سرجمع اعتبارات تملک دارایی استان‌ها به این امر اختصاص یابد. 
وی افزود: همچنین مقرر شد بحث افزایش سرمایه بانک‌های کشاورزی ، ملی و سپه تا سقف 5000 میلیارد تومان از محل تسهیلات و خطوط اعتباری ازجانب بانک مرکزی در اختیار بانک‌ها قرار داده شود.