در حالی که شعار اصلی دولت یازدهم برای انجام مذاکرات هسته‌ای، رفع تحریم‌های اقتصادی و بهبود شرایط اقتصادی کشور حتی در سطح آب خوردن مردم بود، با گذشت یک سال و دو ماه از انعقاد توافق برجام، این اهداف محقق نشده است.

24 تیرماه سال گذشته، توافق هسته‌ای برجام به امضای ایران و کشورهای 1+5 رسید، و رسانه‌های حامی دولت آن را توافق قرن خواندند و از جشن سراسری در کشور در استقبال از لغو همه تحریم‌ها خبر دادند.

با امضای توافق هسته‌‌ای، ایران بلافاصله اجرای تعهدات خود را در برچیدن تاسیسات هسته‌ای آغاز کرد و غربی‌ها هم از 27 دی‌ماه وعده دادند که تحریم‌ها را لغو می‌کنند.

اکنون با گذشت 14 ماه از امضای برجام، فرصت مناسبی است به ارزیابی تاثیر این توافق بر سفره مردم که مهمترین هدف از مذاکرات هسته‌ای بود.

در حالی که مردم انتظار ارزانی با اجرای برجام را داشتند، بر اساس آمارهای رسمی بانک مرکزی، قیمت اکثر مواد غذایی در حال حاضر نسبت به هفته قبل از امضای برجام، افزایش یافته است.

 

 

رکورددار گرانی در میان مواد غذایی در دوران پسابرجام، نخود با 93 درصد، برنج داخلی درجه یک با 54 درصد، شکر با 50 درصد، برنج داخلی درجه دو و لپه با 48 درصد هستند.