بسیاری از تحلیلگران اقتصادی از شتابزدگی آماری که در نتیجه شور و شوق به واسطه قرار گرفتن در دوران پساتحریم به وجود آمده است، گلایه می‌کنند؛ به طوری که این هیجان‌زدگی باعث می‌شود فضای واقعی از وضعیت اقتصادی و محیط کسب و کار همچنان ناشناخته باقی مانده و در نهایت راهکاری برای حل مشکلات آن اندیشیده نشود. آن‌طور که بسیاری از فعالان اقتصادی می‌گویند، فضای کسب و کار همچنان نیازمند عمل به قانون و ارائه راهکارهای عملی و کارشناسی است.
بسیاری از دست‌اندرکاران اقتصادی بر این باور هستند از سه سال گذشته تاکنون، بهبود خاصی در وضعیت کسب و کار ایران رخ نداده است.
سالهاست شرایط سخت گرفتن مجوز برای راه‌اندازی کسب و کار، بالا بودن هزینه‌ها و طولانی شدن زمان شروع فعالیت اقتصادی از مهم‌ترین مشکلات سرعت‌گیر اقتصادی محسوب می‌شود.
مجیدرضا حریری نایب رئیس‌ اتاق بازرگانی ایران چنین می‌گوید: واقعیت آن است در این سال‌ها تغییری در فضای کسب و کار ایران مشاهده نشده است. موسسات بین‌المللی بارم‌بندی خود را در ارزیابی وضعیت کسب و کار در کشورها تغییر داده و از بسیاری از موارد فاکتور گرفته و با دلالی در محاسبات خود از برخی موارد چشم‌پوشی کرده‌اند؛  بنابراین گزارش‌های فعلی بیانگر وضعیت واقعی موجود در فضای کسب و کار ایران نیست. از سال‌های گذشته تاکنون افزایش ناگهانی قیمت ارز، تغییر قوانین با تغییر زودهنگام مدیران و اعمال سیاست‌های سلیقه‌ای در محیط کسب و کار همچنان به قوت خود باقی مانده است.