واکنش بانک مرکزی به افزایش قیمت دلار

صرافان و فعالان بازار ارز، این افزایش را ناشی از بالا بودن تقاضا برای خرید دلار و متناسب نبودن آن با حجم ارز موجود در بازار عنوان می کردند.

 

در این پیوند، صمد کریمی معاون صادرات بانک مرکزی، تقاضای ایجاد شده در بازار را فصلی، گذرا و غیربنیادین ارزیابی کرد.

 

وی گفت: با توجه به تحلیل های بانک مرکزی، نرخ های کنونی ارزهای عمده در بازار مقطعی و بیشتر ناشی از تقاضای پایان سال میلادی است.

 

کریمی افزود: انتظار می رود با گذر از این مقطع زمانی، تقاضای ارز مسافرتی و تجاری در بازار فروکش کرده و نرخ حواله جات ارزی کاهش یابد.

 

وی اضافه کرد: در سه ماهه پایانی سال و با ورود ارز صادرکنندگان غیرنفتی و افزایش عرضه بانک مرکزی بازار تعدیل خواهد شد.

 

این مدیر بانک مرکزی، به مردم توصیه کرد در شرایط کنونی به هیچ عنوان سراغ تقاضاهای سفته بازی، احتیاطی و تبدیل دارایی در بازار نروند.

 

کریمی با یادآوری اینکه بازار ارز در دو ماه اخیر با نوسان هایی روبرو بوده است، گفت: عوامل بنیادین این نوسان ه تقاضاهای تجاری و مسافرتی و حوالجات ارزی ناشی از آن است.

 

وی در عین حال گفت که عوامل غیربنیادین نظیر افزایش فعالیت دلالن ارز، تحرکات معامله گران فردایی و امروزی و استمرار پدیده قاچاق کال و ارز کنترل بازار را دشوار می کند.

 

ولی اله سیف رییس کل بانک مرکزی نیز چندی پیش افزایش نرخ دلار در بازار آزاد را ناشی از تقاضای فصلی دانسته و گفته بود که تجربه سال های گذشته نشات داده که با عبور تز این مقطع زمانی و ورود ارز صادرکنندگان غیرنفتی به بازار، نرخ آن در بازار در سه ماهه پایانی سال کاهش می یابد.