فقط 3 درصد ثروتمندان مالیات می‌دهند/ آقای رییس‌جمهور، این است رنگین شدن سفره کارگران؟!

به گزارش افکارنیوز، گزارش‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر نه‌تنها مشکلات واحدهای تولیدی حل نشده، بلکه فشارهای بی‌حد و حصر مالیاتی، نفس بسیاری از تولیدکنندگان را گرفته است.

آخرین آمارهای ارائه شده از سوی بانک مرکزی نشانگر آن است که از ابتدای فروردین سال گذشته تا پایان بهمن‌ماه ایرانی‌ها 117 هزار و 760 میلیارد تومان مالیات پرداخت کردند.

مالیات پرداختی در این دوره زمانی نسبت به مدت مشابه سال قبل رشدی برابر با 31.1 درصد را نشان می‌دهد. در این میان سهم اشخاص حقوقی (شامل شرکت‌های دولتی و غیردولتی و بدهی‌های معوقه) در این مقطع زمانی به 26 هزار و 790 میلیارد تومان می‌رسد.

بر این اساس کارکنان بخش عمومی و خصوصی نیز در این دوره زمانی به ترتیب چهار هزار و 740 میلیارد تومان و چهار هزار و 140 میلیارد تومان مالیات پرداخت کردند. مالیات دریافتی از سرفصل مالیات بر درآمد در این گزارش برابر با 13 هزار میلیارد تومان براورد شده است .

دولت در این دوره زمانی 2 هزار و 360 میلیارد تومان تحت عنوان مالیات بر ثروت دریافت کرده است. مالیات بر واردات نیز برابر با 14 هزار 280 میلیارد تومان و مالیات بر کالا و خدمات برابر با 29 هزار و 110 میلیارد تومان براورد شده است.

در حالی اقتصاد کشور در سال گذشته 31.1 درصد بیشتر مالیات پرداخت کرده است که بررسی‌ها نشان می‌دهد که فقط ۳ درصد ثروتمندان در کشور مالیات پرداخت می‌کنند؛ این موضوع را حتی مقامات رسمی دولت تایید می‌کنند. این نکته بیانگر آن است که دریافت مالیات بیشتر، از محل جلوگیری از فرار مالیاتی نبوده، بلکه فشار بیشتر به کسبه خرد و تولیدکنندگان آمده است.

اسفندماه سال گذشته مسعود نیلی، مشاور اقتصادی رییس‌جمهور گفته بود: فقط حدود ۳ درصد از دهک دهم جامعه مالیات پرداخت می‌کند.

بنا به تاکید وی، اکنون در کشور می‌بایست به بازتوزیع مالیاتی توجه شود؛ به گونه‌ای که پرداخت مالیات برای افراد ثروتمند و کم‌درآمد متعادل و متوازن شود و  این چنین نشود که افراد ثروتمند نقشی در مالیات نداشته باشند.

نیلی همچنین به میزان درآمد دولت از منابع مالیاتی اشاره کرده و گفته بود: به طور متوسط 40درصد از مخارج دولت در 40 سال گذشته از منابع مالیاتی بوده که این میزان در سال‌های اخیر به متوسط حدود 46 و 47 درصد افزایش یافته است.

وی متذکر شده بود: عدالت مالیاتی با اجرای بازتوزیع مالیاتی صورت می‌گیرد و اگر باز توزیعی به شکل صحیح اجرایی شود، درآمد مالیاتی از قشر پردرآمد ستانده می‌شود و منابع آن برای قشر کم درآمد صرف می‌شود.

در همین خصوص، داود چراغی، استادیار موسسه پژوهش‌های بازرگانی گفته است: مالیات در دنیا برای تامین مالی دولت بهترین راه است، اما وقتی شرایط به گونه‌ای باشد که با وضعیت جامعه همخوان نباشد، مشکلات فراوانی را ایجاد می‌کند.

هادی ابوی، دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران ایران نیز عنوان کرده است: با شرایطی که کارگران در دشواری زندگی می‌کنند، آیا مستحق پرداخت مالیات هستند؟

وی متذکر شده است: مالیات باید از افرادی کسر شود که حقوق نجومی دارند. رییس‌جمهور وعده رنگین شدن سفره کارگران را داده بودند، این است رنگین شدن سفره کارگران؟!

محمدمهدی رییس‌زاده، مشاور اتاق بازرگانی ایران نیز گفته است: در مورد سیاست‌های پولی و مالی، ما در شرایط رکود داریم از تولید مالیات می‌گیریم.

 

photo_2017-04-19_14-00-47