ضرورت ایجاد زنجیره تولید در بخش کشاورزی

 با وجود آنکه کشاورزی خانوادگی در جهان  از اهمیت ویژه ای برخوردار است، اما کشور ما بسیاری از آداب و سنن و فرهنگ تاریخی خود را از دست داده  که بخش اعظم گرفتاری ها ناشی از این اهمال کاری ها است.

 آمریکایی ها نسل به نسل کشاورزی خانوادگی خود را دنبال می‌کنند ،به طوریکه این اواخر فائو شعار خود را کشاورزی خانوادگی قرار داده است که این امر نشان از اهمیت موضوع دارد.

 وزیر جهاد کشاورزی در نخستین همایش نقش آفرینی زنان روستایی و عشایری در توسعه پایدار گفت:  با توجه به ظرفیت های کنونی، نقش زنان در تولید ملی بخش کشاورزی، صنایع تبدیلی و تکمیلی و صنایع دستی باید توسعه یابد.

 وی ایجاد گلخانه، جلوگیری از خام فروشی و عرضه محصولات در قالب بسته بندی های محلی را امری ضروری دانست.

 همچنین اسکندر زند معاون وزیر جهاد کشاورزی  با بیان اینکه کشاورزی خانوادگی بر کشاورزی صنعتی تاثیر مهمی دارد، می‌گوید: کشاورزی خانوادگی 70 درصد کشاورزی دنیا را تشکیل می‌دهد که نقش زنان در این بخش بسیار پررنگ است و غفلت از این کشاورزی آسیب به بخش صنعتی را به همراه دارد.

 مسعود اسدی رییس تشکل‌های بخش کشاورزی با بیان اینکه در ایران 95 درصد کشاورزی خانوادگی است، اظهار کرد: اقتصاد معیشتی بزرگترین مشکل کشاورزی خانوادگی در کشور ما به شمار می رود.

 به گفته وی 30 درصد کشاورزی در کشورهای اروپایی و آمریکایی به صورت هولدینگ و شرکت سهامی بزرگ اداره می شوند.

 اسدی با اشاره به ضرورت مدرنیزه شدن کشاورزی خانوادگی در کشور گفت: در کشورهای اروپایی از آخرین تکنولوژی روز در مزارع استفاده می شود، در حالیکه در کشور ما به سبب نبود تکنولوژی تولید چندان چشمگیر نیست.

 رییس تشکل های بخش کشاورزی توسعه کشاورزی صنعتی را به معنای افزایش سرمایه‌گذاری در هولدینگ اقتصادی دانست و افزود: البته زمانیکه تشکیلاتی 95 یا 100 درصد آن خانوادگی است، سرمایه گذاران رغبت کمتری نسبت به سرمایه‌گذاری در این بخش دارند.

ضرورت ایجاد زنجیره تولید در بخش کشاورزی

علی خان محمدی مدیرعامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی اظهار کرد: نبود زنجیره و ساماندهی تولید، جولان دلالان و عدم استفاده از سیستم های رایج دنیا از مهم ترین معایب کشاورزی خانوادگی  در کشور ما به شمار می روند.

 وی افزود: بدون داشتن برنامه پایدار و رعایت الگوی کشت، عدم توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی خانوادگی، نمی تواند نقش مهمی در این بخش ایفا کند.

 خان محمدی توسعه سیستم های مدرن جهت ساماندهی تولید کشاورزی خانوادگی را امری ضروری دانست.

 مدیرعامل مجمع ملی بخش کشاورزی ادامه داد: با ایجاد زنجیره  دربخش کشاورزی می توان از مهاجرت روستاییان به حاشیه شهرها جلوگیری کرد، چراکه ساماندهی تولید برای داشتن کشاورزی خانوادگی مدرن امری ضروری است.