به گزارش مهر اصغر مهرآبادی در نشست خبری در پاسخ به پرسش مهر درباره تامین زمین از منابع دولتی برای مسکن مهر افزود: تا کنون ۴۰ هزار هکتار توسط بخش دولتی زمین تامین شده که این مقدار غیر از ۲۵ هزار هکتاری است که شرکت ذوب آهن اصفهان تامین کرده است.

وی افزود: حدود ۳۷۰ هزار واحد هم از سوی خیرین مسکن ساز در حال ساخت است و همچنین دیگر وزارتخانه‌های دولتی مانند نفت، جهاد، تعاون و همچنین ناجا و سپاه در حال ساخت هستند.

جزئیاتی از ویلاسازی توسط دولت مدیرعامل سازمان زمین و مسکن با بیان اینکه تا کنون ۱۰۰ هزار واحد از سوی دستگاه‌های دولتی ساخته شده است، گفت: طرح ویلاسازی یکی از تاکیدات رئیس جمهور بوده که در این راستا، ۹ هزار واحد در استان فارس ساخته شد و ۴ هزار و ۵۰۰ واحد در کل کشور در حال انجام است.

مهرآبادی با اشاره به قوانین تملیک اراضی، اظهار داشت: در راستای قانون اساسی در زمینه تامین مسکن و فراهم کردن مسکن از سوی دولت برای مردم این موضوع در دستور کار سازمان قرار گرفت که قانون رفع مالکیت اراضی شهری یکی از این قوانین بود.

وی افزود: این قانون بر اساس ضرورتی که داشت به تصویب مجلس رسید که بر اساس آن، دولت اراضی بایر و زراعی را به قیمت منطقه تملیک می کرد، همچنین اجرای قانون اجاره به شرط تملیک هم در همین راستا مطرح شده بود.

رئیس سازمان زمین و مسکن در خصوص دلایل شکست طرح اجاره به شرط تملیک گفت: این طرح به دلیل عدم همکاری بانکها شکست خورد، همچنین موجب شده بود که قیمت زمین در این مناطق افزایش پیدا کند؛ بنابراین طرح ۱۰۴هزار واحدی دولت و ۱۶ هزار واحدی بخش خصوصی شکست خورد.

وی با اشاره به رویکرد دولت در سال ۸۴ و ۸۵ برای حذف قیمت زمین، اظهار داشت: تا سال ۸۴ در مجموع یک میلیون و ۸۹۰ هزار واحد در دست ساخت و ۲۸۰ هزار واحد مسکونی هم تحت عنوان مسکن حمایتی، مسکن اجتماعی، مسکن مشارکتی و اجاره به شرط تملیک در سازمان انجام می گرفت.

مهرآبادی در خصوص شاخص بخش مسکن در سبد خانوار بیان کرد: در ابتدای انقلاب شاخص مسکن ۱.۱۷ درصد بود که در سال ۸۵ این رقم به ۱.۱ درصد کاهش یافت و علیرغم همه تلاشها تعداد زیادی از اقشار کم درآمد هنوز صاحب خانه نشده اند.

وی با اشاره به اینکه ۳۰ تا ۳۵ درصد قیمت مسکن ناشی از قیمت زمین است، بیان کرد: در سال ۸۵ حدود ۱۷.۵ میلیون خانواده وجود داشت که در مقابل اینها ۱۶ میلیون واحد مسکونی داشتیم، بنابراین دولت با تسهیلات و مسکن ارزان سعی کرد این میزان را پوشش دهد.

مهرآبادی درباره تسهیلات دولت برای تخصیص و صدور پروانه ساختمانی گفت: بیمه ساختمان هم در ابتدا ۲۵ هزار تومان بود که در هر حال حاضر ۷ هزار تومان تعیین شده است و در آینده نیز به ۵ هزار تومان کاهش می‌یابد.

وی با بیان اینکه یک میلیون و ۸۴۰ هزار واحد از سوی این سازمان در حال ساخت است، گفت: ‌تاکنون توسط سازمان سه میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه زمین فراهم شده است و ما هم اکنون در بیش از یک هزار شهر برای مسکن مهر زمین تامین می‌کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر برای یک میلیون واحد قراردادها بسته شده که مراحل سقف و اسکله در نزدیک به ۸۵ درصد از این واحدها تمام شده و ۵۸۰ هزار واحد هم رد محله نازک کاری هستند.

مهرآبادی با بیان اینکه نازک کاری ۳۲۰ هزار واحد پایان یافته است، گفت: ‌تا سه ماه آینده ماهانه نازک‌کاری ۵۰ هزار واحد تمام می‌شود.

وی درباره تامین زمین مسکن مهر افزود: ۲۳ هزار هکتار برای مسکن مهر زمین تهیه شد که حدود ۱۸ هزار هکتار توسط دولت و۵ هزار هکتار هم از سوی بخش خصوصی در طرح‌های خود مالک استفاده شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه بهای این زمین‌ها ۱۸ هزار میلیارد تومان است گفت: ‌تا کنون بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات از منابع دولتی برای مسکن مهر پرداخت شده است که در کل میزان کل تسهیلات در مسکن مهر ۴۰ هزار میلیارد تومان است.

وی با بیان اینکه در مجموع هزینه‌های مسکن مهر بین ۶۰ تا ۶۵ هزار میلیارد ریال بوده است، گفت: ۲۷ درصد از ساخت واحدها در شهرهای بالای ۲۵ هزار نفر به روش صنعتی است.

مهرآبادی با اشاره به اینکه فردا ۱۸ هزار و ۴۵۰ واحد مسکن در مازندران افتتاح میشود، گفت: مرحله سوم افتتاحها از نیمه بهمن ماه شروع میشود که ۴۰۰ هزار واحد را افتتاح میکنیم.