اوضاع امنیتی در فنلاند و اروپا بسیار سخت و جدی است

وزارت کشور فنلاند اوضاع امنیتی در این کشور و اروپا را بسیار جدی و سخت توصیف کرد.

در گزارش خطرات ملی سال 2023 وزارت کشور فنلاند آمده است: «اوضاع امنیتی در اروپا و فنلاند از زمان جنگ سرد تا کنون بسیار جدی و سخت شده است».

در این گزارش آمده است: «در حال حاضر خطر جدی درگیری نظامی در دریای بالتیک وجود دارد که فنلاند را تحت تاثیر قرار خواهد داد و برای فنلاند سخت خواهد بود که خارج از چنین درگیری قرار بگیرد».

در گزارش خطرات ملی سال 2023 فنلاند اشاره شده است: «احتمال بازگشت روابط با روسیه بر اساس همکاری و حسن همجواری همچنان بسیار پایین است».

در این گزارش اشاره شده است: «در حالی که نیروی نظامی می‌تواند به طور ویژه‌ای علیه فنلاند استفاده شود، هلسینکی باید آماده شرایط غیرقابل پیش بینی باشد».

مقام‌های اطلاعاتی نروژ نیز روز دوشنبه اعلام کردند که روسیه تهدید امنیتی اصلی برای تمام اروپا بوده و برای مدتی طولانی نیز باقی خواهد ماند.

اوضاع امنیتی در فنلاند و اروپا بسیار سخت و جدی است

«جورن آریلند گرام» وزیر دفاع نروژ گفت: «روسیه امروز بزرگترین تهدید برای نروژی‌ها و امنیت اروپایی‌ها بوده و تقابل با غرب مدت‌ها ادامه خواهد داشت».

این اظهارات آریلند گرام پس از آن مطرح می‌شود که دولت نروژ گزارش سه نهاد امنیتی این کشور درباره ارزیابی‌ تهدیدهای سالانه را دریافت کرد.

روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونستک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.

روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانی‌های امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونستک اعلام کرده و گفته است که قصد تصرف اراضی اوکراین را ندارد.

دولت اوکراین اما استقلال دونستک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی« خود خوانده است.

به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایت‌های همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کی‌یف را در دستور کار قرار داده‌اند.

به رغم حمایت‌های غربی‌ها، در صحنه میدانی روسیه توانسته دست‌کم ۲۰ درصد از خاک اوکراین را به تصاحب خود درآورد.

روسیه پیش از این بارها تأکید کرده که کشورهای غربی با تأمین تسلیحات برای اوکراین به صورت غیررسمی خودشان را وارد جنگ کرده‌اند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین هفته پیش گفت: «مرز میان دخالت مستقیم و غیرمستقیم به تدریج در حال از بین رفتن است.»