واکنش رسانه‌های آمریکایی به پیروزی اردوغان

روزنامه‌ها و شبکه‌های خبری مطرح آمریکایی انتخاب مجدد «رجب طیب اردوغان » در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه را دلیلی بر تقویت احساسات ملی‌گرایانه و لغو تبعیت از آمریکا در این کشور دانستند.

روزنامه «نیویورک تایمز» گزارش داد: اردوغان موفق شد بزرگترین چالش سیاسی دوران حرفه‌ای خود را پشت سر بگذارد که به او فرصتی خواهد داد تا پنج سال دیگر برای سیطره بر ترکیه، با متحدان غربی خود مبارزه کند.

این روزنامه افزود: اردوغان در طول دوران حیات سیاسی خود از بحران‌ها برای گسترش قدرتش و قرار گرفتن در مرکز تصمیم‌گیری‌های اصلی سیاست داخلی، خارجی و اقتصادی استفاده کرد و روابط او با واشنگتن به ویژه پس از لغو توافقنامه تجهیز آنکارا به جنگنده F-۳۵، همچنان با مسیر دشواری مواجه است.

روزنامه «واشنگتن پست» هم نوشت: پیروزی اردوغان نشان دهنده قدرت وفادارترین حامیان او است که بسیاری از آنها مسلمانان محافظه کار هستند و به نقطه عطفی و نیروی پایدار در سیاست ترکیه تبدیل شده‌اند. این روزنامه ادامه داد: اردوغان با کار دشواری روبرو است و این کار، دور کردن اقتصاد ترکیه از فاجعه است.

«فاکس نیوز» در مقاله‌ای با عنوان «پیروزی اردوغان برای غرب و جهان چه معنایی دارد» به غلبه احساسات ناسیونالیستی در میان رأی دهندگان در ترکیه اشاره کرد و نوشت: به نظر می‌رسد رأی دهندگان ترکیه در ارزیابی خود از سیاست خارجی اردوغان، خواهان نسخه خاصی از ناسیونالیسم او هستند.

واکنش رسانه‌های آمریکایی به پیروزی اردوغان

فاکس نیوز می‌افزاید: اردوغان به دنیای چندقطبی به موازات حضور ترکیه به عنوان یک قدرت در کنار بقیه معتقد است. اردوغان آنکارا را از غرب دور کرده است و از نفوذ برای ایجاد تعادل در روابط بین کشورها و بازی با رقبا به گونه‌ای استفاده می‌کند که با منافع خود و ترکیه مطابقت داشته باشد. ترکیه یکی از اعضای قدیمی ناتو است، اما اردوغان در تلاش است تا سیاست خارجی مستقل‌تری را دنبال کند که آنکارا را از زیر سلطه واشنگتن آزاد کند.

تلویزیون «NBC» در بولتن خود گزارش داد: مردم ترکیه فرصتی برای تغییر در کشوری دارند که حزب اردوغان از سال ۲۰۰۲ در آن قدرت دارد. اگرچه ترکیه یکی از متحدان ناتو است و انتخابات برگزار می‌کند، اما این کشور ۸۴ میلیونی تحت حاکمیت اردوغان دچار لغزش شده و روابط نزدیک خود را با روسیه حفظ کرده است.