چهار واقعیت تلخ برای رژیم صهیونیستی

 آرون دیوید میلر، عضو ارشد بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی در این یادداشت که توسط مجله فارن پالسی منتشر شده است، نوشت، صهیونیست‌ها و فلسطینی‌ها در یک بن بست خونین و بی‌ثبات با دورنمای کم رنگی برای خروج از آن گرفتار شده‌اند. در این راستا چهار حقیقت وجود دارد که برای رژیم اشغالگر آزار دهنده است.

در این یادداشت آمده است: حقیقت نخست این است که رژیم اسرائیل با وجود تشکیلات خودگردان فلسطین و بدون وجود آن روی امنیت را نخواهد دید.

میلر در این باره می‌گوید: طی دو سال گذشته، اسرائیل در شهرهای شمالی کرانه باختری مانند نابلس و جنین، که در آن گروه‌های مسلح سازمان‌یافته با حمایت جنبش‌های حماس و جهاد اسلامی برای مقاومت در برابر نظامیان اسرائیلی ظهور کرده‌اند، با مشکلات عدیده‌ای مواجه شده است.

وی افزود، نفوذ تشکیلات خودگردان فلسطین و جنبش فتح در جنین از بین رفته است و حملات رژیم اشغالگر به ویژه از مارس ۲۰۲۲ باعث کاهش نفوذ تشکیلات خودگردان و تقویت نفوذ حماس و جهاد اسلامی در آن شده است.

میلر همچنین تصریح کرد که با بدتر شدن اوضاع تشکیلات خودگردان فلسطین، رژیم صهیونیستی با گزینه ناخوشایندی روبرو خواهد شد که بر اساس آن یا باید به مناطقی از کرانه باختری که خارج از کنترل تشکیلات خودگردان فلسطین هستند، امنیت بیشتری بدهد، یا تماشاگر این اتفاق باشد که حماس و دیگر گروه‌های مقاومت خلأ را پر کرده و نفوذ خود را افزایش دهند.

حقیقت دردناک دوم برای اسرائیل طبق اعتقاد میلر نیز این است که مقاومت مسلحانه نیازی به سرمایه ندارد.

نویسنده این یادداشت در ادامه آورده است، ارتش رژیم اشغالگر اعلام کرده است که بیش از ۵۰ حمله مسلحانه طی دو سال گذشته از منطقه رهبری شده است. ارتش رژیم صهیونیستی همچنین به نقل از «تامر هایمن»، رئیس سابق سرویس اطلاعات نظامی این رژیم اعلام کرد که عملیات‌های مقاومت مسلحانه نیاز به سرمایه ندارد.

چهار واقعیت تلخ برای رژیم صهیونیستی

وی افزود: مقابله اشغالگران با عملیات‌های مقاومتی خشم بیشتر فلسطینی‌ها را به همراه داشته و منجر به افزایش عملیات‌های دلاورانه ضد صهیونیستی می‌شود و قطعا مقاومت بیشتری را به همراه خواهد داشت.

وی در ادامه آورده است، روحیه شهادت در میان جوانان فلسطینی بیش از پیش بیشتر شده است و در برهه فعلی یک نوجوان ۱۳ ساله به جای اینکه به آینده‌اش فکر بکند به فکر مقابله با صهیونیست‌ها و شهادت است.

میلر همچنین معتقد است: یکی از نگرانی‌های اصلی اسرائیل این است که روحیه مقاومت در جنین ممکن است به مناطق دیگر کرانه باختری نیز گسترش یابد و کنترل و تسلط تشکیلات خودگردان را در رام‌الله و شهرهای دیگر از بین ببرد.

در ادامه این یادداشت آمده است، اما حقیقت آزار دهنده سوم برای صهیونیست‌ها هم این است که کابینه این رژیم استراتژی سیاسی ندارد.

میلر به نقل از منابع بلندپایه سیاسی صهیونیست می‌گوید که هدف از عملیات اخیر جنین "هموار کردن راه برای بازگشت تشکیلات خودگردان فلسطین به جنین" بوده است.

وی در این باره تصریح کرد، به نظر نمی‌رسد که رژیم اشغالگر به نحوه بازگرداندن تشکیلات خودگردان فلسطین به جنین و یا تقویت مقبولیت سیاسی آن در این مناطق با هدف کاهش محبوبیت حماس و جهاد اسلامی فکر کرده باشد.

عضو ارشد بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی در ادامه گفت که حقیقت چهارم نیز این است که وضعیت صهیونیست‌ها روز به روز بدتر و بدتر می‌شود.

وی در این باره تاکید می‌کند: آمریکا، سازمان ملل و بسیاری از کشورهای جهان تقریباً دیگر توجهی به مناقشه فلسطین و اسرائیل ندارند و اختلاف شدید میان فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها بیان کننده این حقیقت است که وضعیت آنها روز به روز بدتر و بدتر خواهد شد.