کمک نظامی آمریکا به اوکراین حاوی اورانیوم ضعیف‌شده خواهد بود

 یک رسانه انگلیسی گزارش داده بسته کمک نظامی جدید دولت آمریکا به اوکراین حاوی اورانیوم ضعیف‌شده خواهد بود. 

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع مطلع گزارش داده که دولت آمریکا هفته آینده از این بسته جدید کمک نظامی رونمایی خواهد کرد. 

طبق نوشته این رسانه، این مهمات قابل شلیک از تانک‌های آبرامز آمریکایی هستند. انتظار می‌رود این تانک‌های طی هفته‌های آینده به اوکراین تحویل شود.

انتظار طرف آمریکایی این است که گلوله‌های حاوی اورانیوم ضعیف‌شده به نیروهای ارتش اوکراین اجازه خواهد داد به نحو موثرتری با تانک‌های روسیه مقابله کنند. 

یک مقام آمریکایی به رویترز گفت بسته کمک نظامی آمریکا به اوکراین بین ۲۴۰ تا ۳۷۴ میلیون دلار ارزش خواهد داشت. 

این خبر در شرایطی منتشرشده که ضدحمله نیروهای اوکراین علیه روسیه نتایج مورد انتظار طرف آمریکایی را برآورده نکرده است. 

آمریکا پیش از این هم اعلام کرده بود با توجه به کمبود مهمات در زرادخانه کشورهای غربی برای اوکراین بمب‌های خوشه‌ای ارسال می‌کند. 

در حالی که بیش از ۱۶ ماه از آغاز بزرگترین جنگ زمینی در اروپا از زمان جنگ جهانی دوم می‌گذرد، ایالات متحده و متحدان غربی این کشور اقدام به ارسال انواع سلاح به اوکراین کرده‌اند. 

پوتین این جنگ را تنازعی برای بقای روسیه در بحبوحه گسترش روزافزون ائتلاف ناتو به شرق می‌داند. او به کشورهای غربی هشدار داده روسیه تسلیم نخواهد شد. 

کمک نظامی آمریکا به اوکراین حاوی اورانیوم ضعیف‌شده خواهد بود

در مقابل، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین گفته اوکراین تا زمان خروج آخرین سرباز روسیه از کشورش آرام نخواهد گرفت و کی‌یف خواستار پیوستن به ائتلاف ناتو در اسرع وقت است. 

روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونتسک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.

روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانی‌های امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونتسک اعلام کرده است.

دولت اوکراین اما استقلال دونتسک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی» خود خوانده است.

به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایت‌های همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کی‌یف را در دستور کار قرار داده‌اند.

 روسیه به شدت با هرگونه حرکت در راستای الحاق اوکراین به ناتو مخالفت کرده است و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه هشدار داده که این یک «خط قرمز» برای روسیه خواهد بود.