فاجعه بهداشتی در غزه؛ تعطیلی ده‌ها بیمارستان و مرکز درمانی

 «اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد که رژیم اشغالگر بیش از 597 قتل عام علیه خانواده‌های فلسطینی در نوار غزه انجام داده و شمار شهدای فلسطینی از مرز 5000 نفر گذشته که بیش از نیمی از آنها زنان و کودکان هستند.

استفاده رژیم صهیونیستی از بمب‌های ممنوعه در حمله به غزه

«اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه با اشاره به استفاده رژیم اشغالگر از سلاح‌ها و بمب‌های ممنوعه در حمله به نوار غزه گفت که تیم‌های پزشکی ما هنگام مداوای مجروحان متوجه استفاده دشمن از سلاح‌های ممنوعه در بمباران غزه شده‌اند؛ به طوری که با سوختگی شدید روی بدن مجروحان و آب شدن پوست آنها مواجه‌ایم و مداوای این جراحات تقریبا غیرممکن است.

القدره از نهادهای بین‌المللی مربوطه خواست ماهیت سلاح‌های مورد استفاده رژیم صهیونیستی در نوار غزه را فاش کنند؛ سلاح‌هایی که موجب آب شدن پوست افراد می‌شود و هرچه سریعتر باید تجهیزات لازم برای درمان آنها فراهم گردد.

تعطیلی ده‌ها بیمارستان و مرکز درمانی

سخنگوی وزارت بهداشت غزه تصریح کرد، جنایات رژیم صهیونیستی تاکنون منجر به شهادت 57 تن از اعضای تیم پزشکی و مجروحیت 100 نفر از آنها شده است. دشمن همچنین 25 دستگاه آمبولانس را نیز تخریب و آنها را از خدمت خارج کرده تا کمک‌رسانی به مجروحان سخت‌تر شود. 12 بیمارستان و 32 مرکز بهداشتی نیز به دلیل حملات صهیونیست‌ها و تمام شدن سوخت از خدمت خارج شده‌اند. بیمارستان‌ها توان و ظرفیت خود را از دست داده‌اند و تیم‌های پزشکی با توان بسیار محدود درحال مداوای مجروحان هستند.

48 ساعت تا از کار افتادن موتورهای برق بیمارستان‌ها

اشرف القدره با هشدار درباره وضعیت فاجعه بار بهداشتی در نوار غزه اعلام کرد که سیستم بهداشتی غزه به بدترین وضعیت خود در تاریخ رسیده است. ما تنها کمتر از 48 ساعت تا از کار افتادن کامل موتورهای برق بیمارستان‌ها فاصله داریم. همچنین روند ارسال کمک‌های بشردوستانه به غزه نیز بسیار ضعیف و کند بوده و کمکی به بهبود اوضاع نمی‌کند.

وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه از شهروندان خواست تا هرچه سریعتر برای اهدای خون به بیمارستان‌ها و شعب بانک خون مراجعه کنند. این وزارتخانه همچنین از کمیته بین‌المللی صلیب سرخ خواست سریعا واحدهای خون از خارج نیز برای کمک‌رسانی به مجروحان در نوار غزه فراهم کنند.

حتی یک قرص از کمک‌های پزشکی به وزارت بهداشت غزه نرسیده است

«منیر البرش» مدیر کل وزارت بهداشت غزه در گفت‌وگو با المیادین اظهار داشت که ما تاکنون حتی یک قرص از کمک‌های پزشکی که وارد نوار غزه می‌شود را دریافت نکرده‌ایم.

وی افزود، این کمک‌ها وارد گذرگاه رفح می‌شود و از آنجا به گذرگاه کفر ابوسالم منتقل می‌گردد و در آنجا نیروهای رژیم اشغالگر آنها را تفتیش می‌کنند و سپس مجددا به گذرگاه رفح برمی‌گردد. این کمک‌ها هیچ یک از نیازهای اساسی مردم غزه را رفع نمی‌کند و بسیار کم است. آنچه اکنون در بیمارستان‌های غزه رخ می‌دهد جنایت جنگی بوده و قطع برق در بخش نگه‌داری از نوزادانی که زیر بمباران به شکل نارس دنیا آمده‌اند منجر به فوت فوری آنها می‌شود.

فاجعه بهداشتی در غزه؛ تعطیلی ده‌ها بیمارستان و مرکز درمانی

از کار افتادن دستگاه‌های حیاتی بیمارستان‌ها

منابع پزشکی غزه اعلام کردند که برق بیمارستان اندونزی نوار غزه کاملا قطع شده و تاسیسات حیاتی آن به دلیل تمام شدن سوخت از کار افتاده است؛ به طوری که تیم پزشکی برای مداوای بیماران از نور چراغ قوه گوشی‌های همراه خود استفاده می‌کنند. حتی در سایه از کار افتادن دستگاه‌ها و عدم وجود هیچگونه تجهیزات، پزشکان مجبورند عمل‌های جراحی را بدون بیهوشی انجام دهند و وضعیت وحشتناک است.

کمک‌های رسیده به غزه اصلا کافی نیست

«عدنان ابوحسنه» سخنگوی آژانس آنروا اعلام کرد که غزه به روزی 100 کامیون کمک برای رفع نیازهای اساسی آوارگان نیاز دارد و گذرگاه رفح باید به شکل دائمی باز باشد.

دفتر رسانه‌ای دولتی در نوار غزه نیز اعلام کرد میزان کمک‌های رسیده به این منطقه بسیار محدود بوده و حداقل نیاز مردم غزه در این شرایط فاجعه‌بار را نیز رفع نمی‌کند.کمک‌هایی که تاکنون وارد غزه شده مجموعا 10 درصد نیازها را نیز تامین نمی‌کند.

این دفتر بر لزوم گشایش گذرگاه رفح برای تامین مایحتاج ابتدایی و نیازهای بشردوستانه به ویژه سوخت و تجهیزات پزشکی تاکید کرد.

افزایش تهدیدات اشغالگران درباره بمباران بیمارستان‌ها

در همین حال رژیم اشغالگر تهدیدات خود را مبنی بر بمباران سایر بیمارستان‌های غزه بعد از جنایت فجیعی که در بیمارستان المعمدانی مرتکب شد افزایش داده است.

سازمان جهانی بهداشت از رژیم صهیونیستی خواست تا این تهدیدات خود را متوقف کند؛ چرا که تخلیه بیمارستان‌ها در این شرایط، وضعیت فاجعه بار انسانی در غزه را بسیار بدتر می‌کند.«طارق یاساروچ» سخنگوی سازمان جهانی بهداشت در این زمینه اعلام کرد در بیمارستان‌های غزه بیمارانی هستند که به راحتی نمی‌توان آنها را جابجا کرد و نیاز به دستگاه‌های تنفس مصنوعی دارند. همچنین نوزادان زیادی در شرایط ناپایدار به سر می‌برند.

«وولکر تورک» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز با اشاره به اینکه نوار غزه در وضعیتی فاجعه‌بار قرار دارد و بیشترین قربانیان این شرایط کودکان هستند تاکید کرد، اگر طی ساعات آینده کمک‌های اولیه از جمله سوخت و دارو و آب و غذا به غزه نرسد افراد بیشتری در نتیجه گرسنگی و تشنگی و کمبود امکانات پزشکی جان خود را از دست می‌دهند.

تعداد شهدای فلسطینی در غزه به 5200 تن رسید

دفتر رسانه‌ای دولتی در غزه در جدیدترین آمار خود از شهدای فلسطینی در این منطقه با اشاره به تداوم حملات وحشیانه اشغالگران اعلام کرد که در هجدهمین روز از تجاوزات متوالی رژیم غاصب به نوار غزه تاکنون 5197 فلسطینی به شهادت رسیده‌اند که 2055 نفر از آنها کودک و 1119 تن زن و 217 نفر سالخورده هستند. تعداد زخمی‌ها نیز به 15 هزار و 273 تن رسیده است.

بر اساس این گزارش رژیم اشغالگر تاکنون 597 کشتار جمعی در نوار غزه انجام داده و حدود 1.5 میلیون نفر در اثر بمباران‌های دشمن آواره شده‌اند.

شهادت‌ ده‌ها فلسطینی طی ساعات گذشته

مدیر بیمارستان الشفاء اعلام کرد که غزه در معرض کشتار جمعی واقعی قرار دارد و 200 فلسطینی در 24 ساعت گذشته به شهادت رسیده‌اند.

یک منبع پزشکی اعلام کرد که صبح امروز در جریان حملات جنگنده‌های صهیونیستی به منازل مسکونی در البریج و دیرالبلح در مرکز نوار غزه 23 فلسطینی به شهادت رسیدند. همچنین در بمباران یک منزل مسکونی در رفح ر جنوب غزه نیز 10 فلسطینی شهید و شماری زخمی شدند.

شب گذشته نیز 110 فلسطینی که اغلب زن و کودک بودند در حملات وحشیانه دشمن به مناطق مختلف غزه به شهادت رسیدند.