به گزارش افکارنیوز، مدت زمانی است که مقامات غربی بویژه آمریکایی، اظهارات سوال برانگیزی را در مورد تحولات نظامی در عراق مطرح می کنند، ‌مبنی بر این که تلاش ها واقدامات ارتش و کمیته های مردمی عراق در نبرد با داعش به اهداف خود نرسیده است، به نحوی که حتی درصدی از مناطق اشغال شده توسط داعش بازپس گرفته نشده است. کما این که وزیر امور خارجه انگلستان در کنفرانس مبارزه با داعش که اخیراً در لندن برگزار شد، ادعا کرد ارتش عراق توانایی مقابله با داعش را ندارد. همچنین دیوید جرانتش ژنرال بازنشسته و فرمانده سابق نیروهای ویژه آمریکایی در جنگ عراق در مصاحبه با سی أن أن مدعی شد که نیروهای عراقی توانایی مواجهه با این گروه ها را ندارند و هر موفقیتی که در این راه بدست می آید به وسیله اقدامات هوایی ائتلاف بین المللی ضد داعش بوده که با فرماندهی آمریکایی ها صورت گرفته است.

سوالی که مطرح می شود این است که چرا واشنگتن و همپیمانان غربی اش، سعی دارند پیروزی ها و موفقیت هایی که مردم عراق بر علیه داعش کسب می کنند، را به هر نحو ممکن به ائتلاف مرتبط کنند، در حالی که تحولات میدانی نشان می دهد این مردم عراق هستند که با تلاش و فداکاری های خود و همچنین لبیک به ندای مراجع دینی با تشکیل گروه های مسلح تحت نظارت دولت عراق، به جنگ با این گروه های تروریستی می روند.

از جمله این پیروزی ها می توان به پیروزی های اخیر مردم عراق در استان های دیالی و صلاح الدین و شمال شرق بغداد اشاره کرد، به گونه ای که ارتش عراق و مردم این کشور توانستند مناطق وسیعی از این دو استان را از لوثوجود تروریست های داعش پاکسازی کرده و سازماندهی حزب بعثرا به هم بریزند، به علاوه این که قبلاً نیز ارتش و مردم عراق پیروزی های را در مناطق استراتژیک جوف النصر(جوف الصخر)، جنوب بغداد، شهر سامرا ومناطق آمرلی، طوز خورماتو، الضلوعیه و الدجیل در شمال بغداد وبیجی در جنوب موصل بدست آورده بودند.

از ابتدای ورود تروریست های داعش به عراق و اشغال استان نینوا، دولت های غربی و در رأس آن ها آمریکا، سعی کردند چنین وانمود کنند که بغداد رو به سقوط بوده تا با این عمل روحیه عراقی ها و نیروهای امنیتی و نظامی عراقی را تضعیف کرده و موجب ترس شهروندان این کشور شوند. کما این که چندین مرتبه هواپیماهای نظامی آمریکایی که برای حمله به تجهیزات نظامی تروریست های داعش بر فراز صلاح الدین ودیالى و اطراف موصل عراق پرواز کرده بودند، به ارتش و نیروهای مردمی عراق که روانه مبارزه با این تروریست ها بودند حمله کرده و در هر مرتبه نیز در رسانه های مختلف اعلام کردند که به دلیل خطا و اشتباه به ارتش و نیروهای مردمی عراق حمله کرده اند.

همچنانکه علی رغم توافقات همکاری دوجانبه صورت گرفته بین دولت عراق و آمریکا، در طول این مدت آمریکایی ها از ارسال سلاح و جنگ افزارهای نظامی به بغداد خودداری کردند. حتی در سال های ٢ ٧و٢ ٨ میلادی نیز نیروهای عراقی چنین وانمود می کردند که ارتش عراق زندگی شهروندان الانبار و فلوجه را تهدید می کنند و رسانه های غربی و آمریکایی از نیروهای عراقی در خواست کردند که از این دو شهر خارج شوند و این روال به این گونه گذشت تا نیروهای داعش وارد این دو شهر شده و زمینه ورود آن ها به موصل نیز فراهم گردید.

برخی از کارشناسان معتقدند که آمریکا و کشورهای هم پیمانش به دنبال این هستند که با ارسال نیروهای زمینی به عراق از این موفقیت های ارتش ومردم عراق در برابر تروریست ها بهره برداری کنند، بخصوص پس از این که مشاهده کردند نیروهای داعش بر اثر این حملات به دنبال فرار از عراق می باشند. همچنین آمریکا و هم پیمانانش در شرایط موجود سعی می کنند پیروزی هایی که در روی زمین محقق می شود را بدون تحمل هیچ گونه خسارتی مانند خسارت های سال ٢ ٣ برای ساقط کردن نظام صدام، به نفع خود تمام کنند گرچه می دانند مردم عراق هر وقت وارد بحرانی شوند آن را به نفع خود به پایان می برند.

در پايان مي توان گفت هدف آمريکا و هم پيمانانش از پنهان کردن پيروزي هاي ارتش عراق و مردم اين کشور، اين است تا مانع سعي و تلاش عراقي ها براي مبارزه با گروه هاي داعش و افشاي طرح هاي خطرناک غربي ها برعليه مردم اين کشور و اين منطقه گردند، و در حقيقت ائتلاف بين المللي بازيگر نمايشي است که براي سناريوي پليد اشغال مجدد عراق توسط نيروهاي آمريکايي عمل مي کند.