«حیدر العبادی» از حضور نظامیان آمریکایی در عراق حمایت کرد

«حیدر العبادی» نخست‌وزیر عراق که برای شرکت در نشست امنیتی «مونیخ» به آلمان سفر کرده است، درباره مسئله حضور نظامیان آمریکایی در کشورش توضیح داد.

وی در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه «دویچه وله» آلمان اظهار داشت که کشورش نمی‌خواهد که نیرو‌های خارجی به اقدام نظامی مبادرت ورزند بلکه عراق در مرحله پس از شکست داعش، نیازمند آموزش و حمایت در دو بعد لجستیک و اطلاعاتی است.

العبادی تاکید کرد: پس از شکست داعش، ما باید عدم بازگشت به گذشته را تضمین کنیم.. باید آموزش نیرو‌های عراق و حمایت لجستیکی و اطلاعاتی از آن‌ها ادامه یابد.. مرحله کنونی بسیار حساس است و ما نباید موفقیت‌های حاصل شده را ضایع کنیم.. ما به زمان نیاز داریم تا بار دیگر تروریسم همانند زمانی که نظامیان آمریکایی در سال ۲۰۱۱ از عراق عقب‌نشینی کردند، به کشور بازنگردد. مرحله آتی، مرحله ثبات و بازسازی است و ما نمی‌خواهیم که مسئله امنیت موجب عقب‌رفت ما شود.

وی تاکید کرد که نمی‌خواهد اشتباه روی داده در سال ۲۰۱۱ را تکرار کند، زیرا عقب‌نشینی نظامیان آمریکایی از عراق، پس از یک سال و چند ماه به نفوذ تروریست‌ها در برخی مناطق منجر شد و این امر، زمینه‌ساز ورود داعش به عراق و اشغال شهر‌های آن به طور کامل شد؛ لذا حضور نیرو‌های خارجی و حمایت لجستیکی و اطلاعاتی آن‌ها در کشور، ضامن موفقیت آموزش نظامیان عراقی خواهد بود.

نخست وزیر عراق و فرماندهی کل نیرو‌های مسلح این کشور در ۹ دسامبر ۲۰۱۷، پایان داعش در عراق و بازپس‌گیری سراسر این کشور را اعلام کرده بود. با اعلام پایان داعش در عراق، برخی از گروه‌ها و مقامات عراقی از جمله جریان صدر، عصائب اهل الحق و .. خواستار پایان حضور نظامی نیرو‌های خارجی در این کشور شدند. موج درخواست‌ها برای خروج نظامیان آمریکایی با حمله جنگنده‎های آمریکایی در ماه جاری در منطقه البغدادی واقع در غرب استان الانبار و کشته و زخمی کردن ۲۰ عراقی تشدید شد.

نخست‌وزیر عراق در ادامه این مصاحبه درباره کنفرانس بازسازی عراق در کویت، گفت که این کنفرانس یک موفقیت بود و گام نخست در این مسیر بود و مهم در این کنفرانس، اثبات حسن نیت جهانیان در قبال عراق بود.

وی درباره افق‌های مشارکت ایران در روند بازسازی عراق اظهار داشت: ایران به ما اعلام کرد که می‌خواهد از طریق شرکت‌های خود در بازسازی عراق مشارکت کند.. ما نیز هیچ منعی برای مشارکت هیچ کشوری در این مشارکت نداشتیم.