درگیری هند و پاکستان

تنش‌های سیاسی و دیپلماتیک پاکستان و هند پس از عبور از مرحله درگیری‌های مرزی اکنون به موقعیت جغرافیایی رسید، جایی که رقبای سنتی شبه‌قاره ضمن تکرار اتهام اشغال منطقه تحت مناقشه 'جامو و کشمیر '، ادعای مالکیت یکدیگر بر این منطقه را رد کردند.

اخبار بین الملل-وزارت امور خارجه هند امروز (دوشنبه) یک دیپلمات ارشد پاکستانی در دهلی‌نو را در اعتراض به تصمیم برگزاری انتخابات در ایالت 'گِلگیت بَلتِستان' بخشی از منطقه‌کشمیر تحت کنترل دولت اسلام‌آباد احضار و خواهان خروج پاکستان از آنچه هند مناطق "اشغال شده کشمیر" می‌داند، شد.

براساس این گزارش، وزارت امور خارجه پاکستان نیز در اقدامی مشابه، یک دیپلمات ارشد سفارت هند در اسلام‌آباد را احضار و ادعای دهلی‌نو درخصوص مالکیت بر منطقه تحت مناقشه کشمیر را رد کرد.

مرکز دیپلماسی دولت اسلام‌آباد با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: ادعای هند مبنی بر جزء لاینفک دانستن منطقه جامو و کشمیر بی‌اساس و فریبنده است درحالی که تمام بخش‌هاس جامو و کشمیر منطقه مناقشه تسلیم شده که این ماهیت در سطح بین المللی نیز شناخته شده است.

در این بیانیه آمده است: حل مناقشه کشمیر تنها براساس قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل امکان پذیر است و اسلام‌آباد هیچ گونه اقدام یکجانبه طرف هندی را نمی‌پذیرد.

وزارت امور خارجه پاکستان گفت: بحث بی‌اساس هند درباره موقعیت جغرافیایی منطقه 'گلگیت بلتستان' نمی‌تواند اوضاع متشنج در کشمیر (تحت کنترل دهلی‌نو) به ویژه اقدام جنجال برانگیز هند در لغو امتیازات ویژه این منطقه را از چشم جهان مخفی نگه دارد.

ایالت گلگیت بلتستان شمالی‌ترین بخش کشمیر تحت کنترل پاکستان است که از سال ۱۹۴۷ تاکنون توسط این کشور اداره می‌شود. این منطقه راهبردی دارای مرز مشترک با کشمیر تحت کنترل هند، افغانستان و منطقه سین‌کیانگ در چین است.

برگزاری انتخابات محلی (ایالتی) در این منطقه بحث تازه‌ای نیست بلکه هر پنج سال یکبار انتخابات محلی با نظارت دولت فدرال (اسلام‌آباد) با حضور تمامی احزاب رسمی پاکستان برگزار می‌شود. 

دولت وقت پاکستان در سال ۲۰۰۹ درجه 'ایالت' را برای منطقه گلگیت بلتستان اعطا کرد و پس از آن طی سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۵ انتخابات محلی با مشارکت همه احزاب سیاسی و مذهبی این کشور برگزار شد و متعاقب آن احزاب پیروز، دولت ایالتی را تشکیل دادند.