تماس تلفنی رئیس دولت وفاق لیبی با اردوغان

رئیس دولت وفاق ملی لیبی و رئیس جمهور ترکیه یک‌شنبه شب در مورد اوضاع لیبی و پیامدهای حملات نظامی به شهر طرابلس، پایتخت لیبی تلفنی گفت‌وگو کردند.

اخبار بین الملل- شبکه تلویزیونی فبرایر لیبی به نقل از دولت وفاق ملی لیبی گزارش داد که «فایز السرّاج» طی تماسی که با رجب طیب اردوغان داشته، علاوه بر تحولات اخیر و عواقب حملات ژنرال خلیفه حفتر، فرمانده نیروهای شرق لیبی به طرابلس در مورد تلاش‌های دوجانبه برای مهار کرونا در این شهر گفت‌وگو کرده است.

بنابه بیانیه دفتر فایز السراج، دو طرف همچنین در مورد گام های اجرایی دو تفاهم‌نامه‌ای که اخیراً بین آنکارا و طرابلس در ماه نوامبر امضا شده،  و نیز در مورد زمینه اختیارات دریایی طرفین در دریای مدیترانه بوده، رایزنی کرده‌اند.

این چندمین بار است که اردوغان و سراج به صورت تلفنی گفت‌وگو می‌کنند. آن‌ها طی چند ماه گذشته بیش از دو بار نیز در استامبول و آنکارا با یکدیگر دیدار کرده‌اند.

طی یک سال  و یک ماه گذشته، ژنرال خلیفه حفتر فرمانده نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی با حمایت امارات عربی و عربستان سعودی و مصر، علیه دولت وفاق ملی اعلان جنگ کرده و درصدد است طرابلس، پایتخت این دولت را به تصرف درآورد.

ترکیه پیش از آغاز عملیات حفتر برای اشغال طرابلس صرفاً از دولت وفاق ملی لیبی که از سوی جامعه جهانی و سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است، حمایت سیاسی و رسانه‌ای می‌کرد تا اینکه بعد از امضای دو تواهم‌نامه امنیتی و ترسیم مرزهای دریایی و واگذاری حق اکتشاف نفت و گاز در دریای مدیترانه، پارلمان ترکیه ششم دی ماه با اعزام نیروی نظامی به لیبی جهت حمایت از دولت سراج موافقت کرد.

 حمایت‌های سیاسی، نظامی و تجهیزاتی ترکیه از این دولت که با رأی پارلمان ترکیه وجاهت قانونی به خود گرفته، منجر شده است که نیروهای تحت امر فایز السراج بعد از گذشت بیش از یک سال دفاع، به حالت تهاجمی درآمده و طی یک دو ماه گذشته چند شهر و منطقه را در جنوب و غرب طرابلس آزاد کرده و پیشروی کنند.

اخیراً اتحادیه عرب، کشورهای فرانسه، امارات و مصر و قبرس با صدور بیانیه‌ای اقدمات ترکیه و اعزام نیروی نظامی از این کشور (چه از نیروهای مسلح ترکیه و چه از عناصر مسلح و تروریستی از سوریه) به لیبی را محکوم کرده‌اند.

درگیری‌ها در لیبی منجر به صف‌بندی کشورهای منطقه شده است، ترکیه و قطر و ایتالیا از دولت سراج و کشورهای عربستان، روسیه، مصر، امارات و فرانسه از حفتر حمایت می‌کنند.