به گزارش افکارنیوز،ایرنا به نقل از فارن پالیسی نوشت: شواهد و قرائن موجود گواه این امر است كه نظام كنونی عربستان سعودی پایان عمر خود را تجربه می كند.

بر اساس مقاله‌ای که در فارن پالیسی منتشر شده، اعضای خاندان سلطنتی آل‎سعود، بیش از هر زمان دیگری شکننده به نظر می رسند.

ملک عبدالله، پادشاه ۸۹ ساله عربستان هفته جاری به جای رفتن به ساختمان شورای وزیران، از کاخ خود بر جلسه شورای وزیران نظارت و آن را ریاست کرد.

بر اساس آنچه که گفته می شود شاهزاده نایف بن عبدالعزیز ولیعهد ۷۸ ساله عربستان سعودی نیز که سالهاست با سرطان خون دست و پنجه نرم می کند در حال حاضر شرایط خوبی را پشت سر نمی گذارد.

بر اساس مقاله فارن پالیسی، نایف یک ماه قبل عربستان را به منظور معالجات به مقصد مراکش ترک و از آنجا نیز برای انجام برخی آزمایشات پزشکی عازم امریکا شد.

این در حالی است که خبرگزاری رسمی عربستان سعودی روز گذشته از بازگشت وی به عربستان خبر داده است.

به نوشته فارن پالیسی، از شواهد امر اینطور به نظر می‎رسد که در حال حاضر سلمان بن عبدالعزیز شاهزاده ۷۶ ساله سعودی که در ماه نوامبر پس از مرگ شاهزاده سلطان بن عبدالعزیز ولیعهد عربستان به سمت وزیر دفاع منصوب شد، اداره کشور را بر عهده دارد.

رسانه‌های سعودی در هفته‌های اخیر، گزارش‌ها و تصاویر متعددی را از بازدید‎های سلمان بن عبدالعزیز از یگان‌های نظامی مستقر در سراسر این کشور منتشر کرده‌اند.

فارن پالیسی در ادامه مقاله خود آورده است؛ حتی در صورتی که سلمان پادشاه عربستان شود؛ به دلیل کهولت سن و ضعف سلامتی بعید به نظر میرسد که بتواند برای مدتی طولانی بر عربستان حکومت کند.

شاهزاده سلمان دست‌کم یک سکته را پشت سر گذاشته است و تصاویر منتشر شده از او نشان می‌دهد که بازوی سمت چپ وی به خوبی بازوی سمت راستش عمل نمیکند.

به نظر می‌رسد که عربستان سعودی، بزرگترین صادرکننده نفت دنیا و کشوری که داعیه رهبری جهان عرب را دارد، تا برقراری ثبات سیاسی راه طولانی و بس دشواری را پیش رو دارد.

در حال حاضر نه تنها چشم انداز پادشاهی سلمان مبهم به نظر میرسد بلکه این موضوع که چه فردی پس از او وارثتاج و تخت خواهد بود نیز بیش از هر زمان دیگری به شبهات موجود در این خصوص افزوده است.

از سوی دیگر، در چنین شرایطی به راحتی می‌توان رقابت آشکار و رو به افزایش را میان نایف و سلمان پیش بینی کرد.

بر اساس آنچه كه در فارن پالیسی منتشر شده است، وقوع ناآرامیها در كشورهای سوریه و یمن از یكطرف و از طرف دیگر افزایش فشارهای دیپلماتیك بر ایران و همچنین نامطمئن بودن اوضاع عربستان در آینده، همه و همه شرایط را در منطقه خاورمیانه بحرانی و وخیم كرده است.