صادرات محصولات کشاورزی راهکار تحقق اقتصاد مقاومتی

استان خوزستان بیشتر با صنایع نفت و گاز شناخته می شود در صورتی که در زمینه محصولات کشاورزی نیز از پتانسیل های بسیاری برخوردار است به گونه ای که در این استان می توان در ۱۲ ماه سال سبزیجات و مرکبات برداشت کرد.

 

استان خوزستان مهم‌ترین قطب کشاورزی کشور است که نه ‌تنها در حال ‌حاضر نقش تعیین ‌کننده‌ای در تولید محصولات کشاورزی و ایجاد امنیت غذایی دارد، بلکه باتوجه به ظرفیت‌ها و استعدادهای بالقوه نقشی بی‌بدیل در توسعه آینده کشاورزی کشور خواهد داشت.

 

براساس آمار موجود این استان در زمینه خرید محصول گندم، تولید محصولات صنعتی کشاورزی در جایگاه برتر کشوری قرار دارد. همچنین خوزستان دارای مقام های نخستین تولید گندم؛ کلزا؛ تولید بذرگندم و هیبرید کلزا؛ تولید ذرت گندم در سطح کشور است. از دیگر افتخارات خوزستان داشتن مقام نخست در زمینه صادرات خرما با سهم بیش از ۵۰ درصد کشور و مقام اول تولید گل مریم با ۸۲۸ میلیون شاخه می باشد.

 

از این رو خوزستان با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های مطلوب توانایی صادرات گسترده محصولات کشاورزی به خارج از کشور را دارد. فرآورده های تبدیلی، لبنی، خرما، مرکبات، سبزیجات، محصولات گلخانه ای و شیلاتی از جمله توانمندی های استان برای صادرات به سایر کشورها است.

 

در این خصوص مدیر امور باغبانی جهاد کشاورزی خوزستان می گوید: 120 هزار تن تولیدات خرمای تولیدی در خوزستان قابلیت صادرات دارد که در حال حاضر فقط 50 درصد آن صادر می شود.

 

 

حلیم کوتی می افزاید: خرما یکی از محصولات خوزستان است که از این منظر جزو دو استان اول تولیدکننده خرما در کشور است، در دنیا هفت میلیون تن خرما تولید می شود که یک میلیون و 100 هزار تن آن در ایران و 200 هزار تن آن یعنی 25 درصد تولید کشور متعلق به خوزستان است.

 

وی تاکید می کند: ۱۲۰ هزار تن تولیدات خرمای تولیدی در خوزستان قابلیت صادرات دارد که در حال حاضر فقط ۵۰ درصد آن صادر می شود.

 

به گفته کوتی در حال حاضر محصولات کشاورزی خوزستان به اروپا، عراق و سوریه بر اساس معیارهای کشورهای متقاضی محصولات را صادرات و تحویل می دهد.

 

همچنین رئیس خانه کشاورز خوزستان در این خصوص می گوید: مسئولان جهاد کشاورزی استان و ۱۷۳ هزار کشاورز این استان آمادگی کامل تأمین محصولات کشاورزی برای صادرات به روسیه را دارند.

 

 

مسعود اسدی در نشست با اعضای خانه کشاورز و اعضای هیئت روسی می افزاید: با اطمینان می گوییم که محصولات کشاورزی مورد نیاز روسیه را با بهترین کیفیت و استانداردهای جهانی در اختیارشان قرار می دهیم.

 

وی تاکید می کند: صراحتا اعلام می شود کشاورزان خوزستان تمامی محصولات کشاورزی را که کشور روسیه از ترکیه تأمین می کرد را با کیفیت بالاتر و قیمت پایین تر تأمین کنند.

 

به گزارش رهیاب، همجواری با 5 استان کشور، دسترسی به کشورهای حوزه خلیج فارس، خطوط هوایی بین المللی، راه آهن استراتژیک جنوب و بنادر بزرگ کشتیرانی از جمله ویژگی هایی است که خوزستان را به جایگاه مناسبی برای صادرات محصولات کشاورزی مبدل نموده است.

 

بخش بیشتری از 24 بند محور اقتصاد مقاومتی مربوط به بخش کشاورزی است و به همین دلیل ارتقای بهره وری اقتصادی در بخش کشاورزی را باید با جدی گرفت لذا می طلبد که مسئولان با ایجاد بستری مناسب برای صادرات محصولات کشاورزی بیش از پیش به اقتصاد خوزستان در راستای حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی کمک کنند.