بیوگرافی محمدباقر خرمشاد معاون سیاسی وزیر کشور+سوابق

صبح امروز (یکشنبه ۱۴ شهریورماه) احمد وحیدی، وزیر کشور در حکمی  محمد‌باقر خرمشاد  را به سمت معاون سیاسی وزیر کشور منصوب کرد.

متن حکم وزیر کشور برای انتصاب خرمشاد به شرح زیر است:

«بسمه تعالی

جناب آقای دکتر محمدباقر خرمشاد

سلام علیکم

با عنایت به مراتب تعهد، درایت و تجارب ارزشمند و مؤثر، به موجب این حکم جنابعالی را به عنوان معاون سیاسی وزارت کشور منصوب می‌نمایم.

رصد و بررسی مستمر مسائل و رویدادهای سیاسی کشور، برقراری تعامل مؤثر و کارآمد با احزاب و تشکل‌ها و تلاش در جهت حمایت و تقویت آن‌ها، اجرای مطلوب و شایسته قانون احزاب و تشکل‌ها، سعی در جهت هم‌افزایی و تقویت همبستگی و انسجام میان همه اقوام، اقلیت‌ها و آحاد مردم عزیز و شریف، فراهم‌سازی زمینه و شرایط برگزاری قانونمند و هرچه باشکوه‌تر انتخابات با رویکرد مشارکت حداکثری مردم و توجه ویژه به امور مربوط به تقسیمات کشوری برابر قوانین موضوعه، ازجمله وظایف و مأموریت‌هایی است که انتظار دارد در راستای سیاست‌ها و برنامه‌ها و مأموریت‌های وزارت کشور در این حوزه مهم، با برنامه‌ریزی کارآمد مبتنی بر اصول در راستای نیل به آن تلاش و کوشش نمایید.

توفیق روزافزون را در پیروی از منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیت‌الله‌العظمی امام خامنه‌ای «مدظله العالی»، در جهت پیشبرد اهداف متعالی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از درگاه پروردگار قادر و متعال خواستارم.»

بیوگرافی محمدباقر خرمشاد معاون سیاسی وزیر کشور+سوابق

معاونین سیاسی وزیر کشور پس از انقلاب

اهمیت فعالیت معاون سیاسی وزیر کشور از آن جهت است که وی مسئول مستقیم نظارت بر فرمانداری‌ها و استانداری‌های سراسر کشور بوده و مسئولیت اجرایی برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری، مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری و شورای‌های اسلامی شهر و روستا را برعهده دارد؛ همچنین عزل و نصب استانداران با پیشنهاد وی صورت می‌گیرد.

در طول دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، همواره انتصاب معاونان سیاسی وزارت کشور، از حیث اهمیت وظایف و کارکردها، دارای جایگاه ویژه‌ای بوده است که به بهانه انتصاب معاون سیاسی وزیر کشور در دولت سیزدهم، در جدول زیر به فهرست کاملی از معاونان سیاسی وزارت کشور در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره شده است:

معاونت سیاسی آغاز تصدی پایان تصدی رئیس‌جمهور
صادق طباطبایی ۱۳۵۷ ۱۳۵۸ دولت موقت
سید مصطفی میرسلیم ۱۳۵۸ ۱۳۵۹ شورای انقلاب- شهید محمدعلی رجایی
عباس آخوندی ۱۳۶۱ ۱۳۶۴ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای
مرتضی محمدخان ۱۳۶۴ ۱۳۶۴ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای
سید محمد صدر ۱۳۶۴ ۱۳۶۸ آیت‌الله سید علی خامنه‌ای
محمد عطریانفر ۱۳۶۸ ۱۳۷۲ اکبر هاشمی رفسنجانی
علیرضا تابش ۱۳۷۲ ۱۳۷۶ اکبر هاشمی رفسنجانی
سید مصطفی تاج‌زاده ۱۳۷۶ ۱۳۷۸ سید محمد خاتمی
مرتضی مبلغ ۱۳۷۸ ۱۳۸۴ سید محمد خاتمی
علی جنتی ۱۳۸۴ ۱۳۸۵ محمود احمدی‌نژاد
سید مجتبی ثمره هاشمی ۱۳۸۵ ۱۳۸۶ محمود احمدی‌نژاد
علیرضا افشار ۱۳۸۶ ۱۳۸۷ محمود احمدی‌نژاد
کامران دانشجو ۱۳۸۷ ۱۳۸۸ محمود احمدی‌نژاد
سید صولت مرتضوی ۱۳۸۸ ۱۳۹۲ محمود احمدی‌نژاد
کاظم میرولد ۱۳۹۲ ۱۳۹۳ حسن روحانی
محمدحسین مقیمی ۱۳۹۳ ۱۳۹۵ حسن روحانی
اسماعیل جبارزاده ۱۳۹۶ ۱۳۹۷ حسن روحانی
جمال عرف ۱۳۹۷ ۱۴۰۰ حسن روحانی
محمدباقر خرمشاد ۱۴۰۰ - سید ابراهیم رئیسی

در ادامه نیز به بررسی زندگینامه و سوابق معاون سیاسی جدید وزارت کشور پرداختیم.

زندگینامه و تحصیلات

محمدباقر خرمشاد در سال ۱۳۴۲ در شهر گنبد کاووس متولد شد. او دیپلم ریاضی خود را در شهر گنبد کاووس گرفت و پس از تغییر رشته، تحصیلات عالی خود را در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد علوم سیاسی در دانشگاه امام صادق (ع) ادامه داد. پس از اعزام به خارج، کارشناسی ارشد دوم خود را در رشتۀ علوم سیاسی (با گرایش سیاست تطبیقی) از دانشگاه لیون ۲ فرانسه گرفت و همچنین موفق به اخذ درجه دکتری در علوم سیاسی (با گرایش جامعه‌شناسی سیاسی) از همان دانشگاه شد.

سوابق و مسئولیت‌ها

خرمشاد پس از مدتی فعالیت به عنوان معاون آموزش و پژوهش وزارت امور خارجه ایران، در سال ۱۳۸۹ به عنوان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی منصوب شده است، وی سوابق اجرایی دیگری از جمله: معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی تهران، معاون پژوهشی مرکز اسناد انقلاب اسلامی، معاون آموزشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، مسئول دفتر مطالعات سیاسی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، عضو شورای علمی مجلات پژوهشی «علوم سیاسی»، «اندیشه انقلاب اسلامی ایران»، «پژوهش حقوق و سیاست»، «دانش سیاسی»، «رهیافت سیاسی و بین‌المللی»، «پژوهش و مجلس»، «نامه دولت اسلامی» و همچنین دبیری جشنواره‌ بین‌المللی فارابی، همایش بین‌المللی مردم‌سالاری دینی و جشنواره ملی توسعه اجتماعی و... را در کارنامه خود دارد.

وی که به زبان‌های فرانسه، انگلیسی، عربی، ترکمنی و ترکی استامبولی مسلّط است، آثار و تألیفاتی در قالب کتاب و مقالات علمی دارد.