نشر اکاذیب در فضای مجازی پیگرد قانونی دارد

روابط عمومی دادگستری خراسان‌شمالی مدعی شد، سید جواد ایلالی، دادستان بجنورد در نشست امنیت روانی و حقوق عامه که در محل سالن بصیرت دانشگاه پیام نور برگزار شد، اظهار کرد: حقوق عامه یکی از مباحث مهم و کلیدی قانون اساسی است که دستورالعمل و آئین نامه‌های مهمی در این راستا تدوین شده است.

وی با اشاره به اینکه در صدر اسلام حق داشتن امامت و ولایت از مردم گرفته شد و حضرت زهرا در این راستا از حقوق عامه دفاع کرد، گفت: روشنگری این حضرت باعث شد تا رسانه‌های آن برهه نتوانند امیرالمومنین را سانسور کنند.

دادستان بجنورد با تاکید بر اینکه حقوق عامه مصادیق مختلفی دارد، گفت: حقوق عامه در قوانین ما جایگاه عالی و ممتازی دارد که با مصادیق و عناوین متعدد مشخص شده است.

ایلالی امنیت روانی را یکی از حقوق عامه عنوان کرد و بیان داشت: در اغتشاشات و حوادث اخیر، توسط رسانه‌ها امنیت روانی جامعه تضییع شد لذا دادستان به عنوان مدعی‌العموم برای ورود به این حوزه تکلیف دارد.

وی افزود: کسانی که بخواهند در فضای مجازی با نشر اکاذیب و تشویش اذهان عمومی درصدد برهم زدن آرامش و امنیت روانی جامعه باشند، تحت پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.

ایلالی گفت: در خراسان شمالی ۶۰۰ پرونده کیفری با ۷۰۰ متهم در این راستا تشکیل شده است.

دادستان بجنورد خاطرنشان کرد: حدود ۲۰ درصد این موارد مربوط به متهمینی است که در فضای مجازی امنیت روانی جامعه بر هم زدند؛ نمی‌توان در باره امنیت روانی جامعه که یکی از حقوق عامه است کوتاهی کرد.

وی با اشاره به اینکه جمعی از این عده فریب خورده بودند، افزود: ارفاقاتی برای این عده صادر شد و بناست این گروه در برخی کلاس‌های آموزشی و معرفتی حاضر شوند.

ایلالی در انتها با تاکید بر اینکه فضای مجازی فضایی مبهم و تاریک است، گفت: باید در این فضا مراقب نظام خانواده باشیم زیرا میدان واقعی جنگ حق و باطل است.‌