بی‌توجهی به وضعیت زنان در بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات

  فاطمه قاسم پور در مورد نامه خود به رئیس‌جمهور درباره بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات و مسائل خانواده‌ها، گفت: تغییر ساعت کاری ادارات بدون در نظر گرفتن ملاحظات خانواده‌هایی که در آن زن و مرد در بخش دولتی شاغل هستند انجام شده و همین امر مشکلاتی را برای این خانواده‌ها ایجاد خواهد کرد.

فاطمه قاسم‌پور تشریح کرد: برخی خانواده‌هایی که زن و مرد شاغل در بخش دولتی هستند، یک یا چند کودک زیر سن مدرسه یا کودک در سنین پایین دارند که تمهیداتی را برای نگهداری، مراقبت و پرورش کودکان خود در قالب استفاده از مهدکودک، پرستار، کلاس‌های فوق برنامه و... اندیشیده‌اند و تغییر زمان کاری برای این زنان و مردان شاغل با توجه به عدم الزام سایر بخش‌ها به تغییر زمان، مسائل عدیده‌ای را برای این خانواده‌ها ایجاد خواهد کرد.

وی با تأکید بر ضرورت توجه به سیاست‌های کلی خانواده، افزود: مطابق بند 2 این سیاست‌ها، ضروری است خانواده در قوانین و مقررات، برنامه‌ها، سیاست‌های اجرایی و تمام نظامات آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی محور قرار گیرد و برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها مطابق با اقتضائات نظم خانوادگی انجام شود.

رئیس کمیته آسیب‌های اجتماعی کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علی‌رغم این سیاست‌ها، شاهدیم که مقوله پیوست خانواده مورد بی‌مهری دولت‌ها قرار گرفته و در دولت سیزدهم نیز این روند ادامه دارد در این رابطه از ابتدای دولت سیزدهم، از جایگاه نظارتی نمایندگی نامه‌نگاری‌های مختلفی با رئیس‌جمهور و بخش‌های مختلف دولت در موضوعات مختلف مرتبط داشته‌ام و مجدد درباره ساعت کاری اعلامی دستگاه‌ها نیز در نامه‌ای به رئیس‌جمهور این موضوع را متذکر شدم.

بی‌توجهی به ملاحظات خانواده و وضعیت زنان در بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات

نماینده مردم تهران در مجلس یازدهم یادآور شد: سیاست‌های خانواده‌ محور به معنای اولویت لحاظ مسائل و ملاحظات خانواده ایرانی در تمام برنامه‌ریزی‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و ابلاغات است و این بی‌توجهی در ابلاغ‌های دولتی قابل پذیرش نیست.

قاسم‌پور تأکید کرد: این مسأله را طی نامه‌ای به رئیس‌جمهور متذکر شدم و امیدوارم دولت در این موضوع تغییرات لازم را لحاظ کند و در موضوعات آتی شاهد این بی‌توجهی نسبت به پیوست خانواده نباشیم./