رئیسی در بدو ورود به تهران درباره بریکس چه گفت؟

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی ، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران پس از بازگشت از سفر به آفریقای جنوبی و شرکت در پانزدهمین نشست «بریکس»، در جمع خبرنگاران، گفت: سفری که به آفریقای جنوبی داشتیم برای شرکت در اجلاس بریکس سفر مهمی بود، از این جهت که بریکس یکی از ائتلاف‌های جهانی است که نقش بسیار مهمی در همکاری‌های اقتصادی و تجاری دارد و کشورهای مهمی عضو این پیمان هستند.

وی افزود: اعضای بریکس به لحاظ جمعیت و تولید ناخالص داخلی، سهم مهمی در اقتصاد دارند، این ائتلاف‌های جهانی مثل «بریکس»، «شانگهای»، ائتلاف‌های نوظهوری هستند که کاملاً مخالف یکجانبه‌گرایی و با نگاه استقلال کشورها برای همگرایی و همکاری در جهت پیشرفت امور ملت‌ها است.

رئیسی در بدو ورود به تهران درباره بریکس چه گفت؟

رئیس‌جمهور تصریح کرد: موضوع عضویت جمهوری اسلامی ایران در «بریکس» از آنجا آغاز شد که سال گذشته در نشست مجازی بریکس شرکت کردیم و درخواست عضویت جمهوری اسلامی ایران در آن نشست، مطرح شد.

رئیسی ادامه داد: پیگیری‌ هایی نیز از طریق سران بریکس برای عضویت ایران صورت گرفت، بر کسی پوشیده نیست که جمهوری اسلامی ایران از جایگاه ژئوپلیتیک کنشگری فعال در عرصه‌های مختلف بین‌المللی دارد.

وی تصریح کرد: موضوع عضویت جمهوری اسلامی ایران در بریکس با اجماع اعضا صورت گرفت و به اتفاق آراء به عضویت جمهوری اسلامی ایران رأی داده شد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه طبیعتاً سازوکارها و برنامه‌ریزی‌هایی را می‌طلبد که این ساز و کار اجرایی همکاری ما بابریکس فراهم بشود، گفت: با سرعت این سازوکارها در حال ایجاد است، از آن زمانی که عضویت اعلام شد، همکاران وزارت خارجه کشورمان بررسی‌هایی را انجام داده‌اند، یکی از مفاهیمی که مطرح شد، ایجاد صندوق بریکس بود که تمرکز بریکس بر همکاری‌های تجاری و اقتصادی است.

رئیسی تأکید کرد: نظام سلطه دنبال آن است که با سلطه‌گری، اجازه رشد اقتصاد کشورمان را ندهد، اما رشد اقتصادی کشور ما در جهت ارتباط با کشورهای مستقل منطقه و جهان است که می‌تواند اقتصاد مقاومتی را در کشور رقم بزند.

وی همچنین اظهار کرد: یکی از مزایای عضویت در بریکس آن است که موجب توانمندی کشورمان در حوزه قدرت سیاسی خواهد شد، زیرا ارتباط جهانی، حتماً قدرت سیاسی جمهوری اسلامی ایران را ارتقا خواهد داد، یعنی ارتباط با سازمان‌های جهانی و منطقه‌ای به توان سیاسی و اقتصادی کشور خواهد افزود.

رئیس‌جمهور هدف اصلی دولت سیزدهم را حفظ منافع ملی کشور دانست و افزود: محور اصلی فعالیت‌های دولت نیز بر همین اساس است است و آنچه که انجام شده نیز یک رخداد اتفاقی نبوده است، بلکه یک سیاست انتخابی بوده و هدف دولت آن نیز این است کار واقعی در زندگی مردم انجام دهیم.

وی ادامه داد: عضویت ایران در بریکس، رویداد قابل توجهی است که باید نهایت بهره را از این عضویت برای کشورمان و منافع ملی داشته باشیم.