نامه هشدارآمیز امیرعبداللهیان به گوترش/ فاجعه انسانی بزرگ در فلسطین اشغالی

در ادامه اقدامات و رایزنی‌های جمهوری اسلامی ایران درباره تحولات اخیر در فلسطین اشغالی و جنایات رژیم صهیونیستی علیه ملت مظلوم فلسطین، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه به «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد در مورد اقدامات رژیم صهیونیستی بر علیه ملت فلسطین نامه نوشت.

در این نامه خطاب به گوترش آمده است: این نامه را به منظور ابراز نگرانی و تاثر عمیق دولت جمهوری اسلامی ایران نسبت به تجاوزات و جنایات سبعانه در حال ارتکاب از سوی رژیم اشغالگر اسرائیل در سرزمین فلسطین اشغالی و درخواست مداخله مسئولانه جنابعالی و مجموعه سازمان ملل متحد برای توقف تجاوز و پاسخگوکردن متجاوزان اشغالگر می‌نویسم. اکنون بیش از هفت دهه است که یک ملت کهن از حق تعیین سرنوشت و دیگر حقوق بنیادین بشری خود محروم گشته و سرزمین و خانه اجدادی آن اشغال شده است. طی این هفت دهه، رژیم اشغالگر صهیونیستی بدون آنکه کمترین وقعی به قوانین و هنجارهای حقوق بین الملل، از جمله حقوق بین الملل بشردوستانه و حقوق بشر، بنهد با بهره مندی کامل از حمایت همه جانبه ایالات متحده آمریکا و غرب که این رژیم را در برابر هرگونه پاسخگویی و کیفر مصون کرده‌اند، شنیع ترین جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و جنایت نسل کشی را علیه مردم مظلوم فلسطین مرتکب شده است.

در نامه مذکور عنوان شده است:‌غصب مستمر اراضی ساکنان اصلی آن منطقه، کشتارهای دسته جمعی، تخریب خانه‌ها و مزارع مردم، دستگیری و شکنجه مردان و زنان و حتّی کودکان، تحقیر و توهین به کرامت ملت فلسطین، هتک حرمت مکرر مقدسات اسلامی از جمله مسجدالاقصی تنها بخشی از جنایات و اعمال خلافی است که رژیم اشغالگر در حق مردم فلسطین مرتکب شده است. جانبداری بی قید و شرط کشورهای غربی به ویژه ایالات متحده آمریکا از رژیم اشغالگر و نادیده گرفتن شرم آور تعدی و ستم اشغالگران علیه مردم فلسطین، یکی از عوامل اصلی جری شدن این رژیم و ادامه تعدیات و نقض های فاحش حقوق بین الملل توسط آن است. بدون تردید کشورهای یادشده به دلیل حمایت های گسترده مالی و تسلیحاتی و سیاسی از این رژیم، همدست آن در جنایات ارتکابی علیه مردم فلسطین و منطقه محسوب شده، موجب مسئولیت بین المللی برای آنان است و باید در پیشگاه جامعه بین المللی پاسخگو باشند.

امیرعبداللهیان در نامه به گوترش با بیان اینکه حق دفاع مشروع، یک حق ذاتی است که در منشور ملل متحد و حقوق بین الملل نیز به صراحت به رسمیت شناخته شده است، تصریح کرده است: ملت فلسطین به عنوان ملتی که به ناحق از حق بنیادین تعیین سرنوشت خود محروم شده و هر لحظه در معرض تعرض و نقض حقوق بشر و هتک کرامت انسانی قرار دارد، بی تردید از حق دفاع از خود و مقاومت در برابر اشغالگری و تجاوز برخوردار است. این حقی است که ملت فلسطین برای اعمال آن نیاز به کسب مجوز یا دستور از هیچ طرف دیگری ندارد و خود با بهره مندی از استقلال و بلوغ کامل که محصول هشت دهه مجاهدت و تحمل شدیدترین مصائب و مرارت های زندگی تحت اشغال است، در مورد زمان و مکان و کیفیت استیفای آن تصمیم گرفته است. فرافکنی های گمراه کننده این واقعیت مسلم را تغییر نمی دهد که عملیات طوفان الاقصی نماد حرکت خودجوش و طبیعی ملت فلسطین برای دفاع از حقوق ذاتی و کرامت انسانی خود و واکنشی ناگزیر در برابر ظلم و تعدی مستمر و بی پایان اشغالگران علیه مردمان بی گناه و مظلوم فلسطین بوده است.

در این نامه آمده است: با نظرداشت سابقه سیاه و طولانی رژیم صهیونیستی در ارتکاب شنیع ترین و شدیدترین جنایات بین المللی علیه فلسطینی‌ها، از جنایت دیریاسین تا کشتار صبرا و شتیلا، و از جنگ ۲۰۰۸ غزه تا جنگ ۲۰۱۴ غزه، و با توجه به سکوت رضایت آمیز و حتی حمایت صریح برخی کشورهای غربی از بمباران های کور مناطق مسکونی غزه که تاکنون موجب کشتار صدها بی گناه از جمله زنان و کودکان شده است. همچنین با مروری بر اقدامات غیرانسانی و تهدیدهای آشکار مقام های رژیم صهیونیستی طی روزهای اخیر؛ از جمله قطع دسترسی مردم غزه به "غذا، آب، سوخت و برق" ؛ لازم می دانم که نسبت به وقوع یک فاجعه انسانی بزرگ در فلسطین اشغالی هشدار داده و مسؤولیت سازمان ملل متحد و شخص دبیرکل برای حمایت از مردم مظلوم فلسطین و بر حذر داشتن رژیم اشغالگر متجاوز از ادامه سبعیت و کشتار و تخریب در غزه را متذکر شوم.

وی افزوده است:‌ نمی‌توان چشم بر این واقعیت عریان بست که همه قرائن و شواهد از جمله موضع گیری های مقام های رژیم اشغالگر حاکی از قصد و نیت این رژیم برای انتقام گیری کور از عملیات دفاعی فلسطینیان از طریق کشتار پرشمار و بدون تفکیک فلسطینیان و تخریب زیرساختها و مناطق مسکونی، مساجد و اماکن بهداشتی و درمانی و آموزشی غزه است، و این چیزی نیست جز اذعان به شروع نسل کشی یک ملت. تصور نمی کنم هیچ وجدان بیدار یا مرجع مسئولی بتواند این نشانه های آشکار از ارتکاب نسل کشی در قرن بیست و یکم را نادیده بگیرد.

 امیرعبداللهیان

امیرعبداللهیان در نامه به گوترش از وی درخواست کرده با محکوم کردن فوری هرگونه اقدام خلاف حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، تدابیر لازم را در سریع ترین زمان ممکن جهت جلوگیری از ادامه نقض‌های فاحش حقوق بین‌الملل از جمله حقوق بین الملل بشردوستانه و حقوق بشر و ارتکاب جنایات شنیع به ویژه جنایات جنگی و نسل کشی در فلسطین اشغالی و به ویژه نوار غزه اتخاذ کرده و از دولت‌های عضو سازمان ملل متحد بخواهد که از هرگونه مساعدت و همراهی به طرف متجاوز اشغالگر که به مثابه همدستی در جنایات ارتکابی بوده و موجد مسؤولیت بین‌المللی آنها خواهد بود، خودداری کنند.

امیرعبداللهیان در خاتمه، بار دیگر تأکید کرده است که تنها راه حل این مسأله، پایان بخشیدن به اشغال و به رسمیت شناختن حق تعیین سرنوشت مردم مظلوم فلسطین و تحقق تشکیل دولت مستقل فلسطینی در تمام آن سرزمین به پایتختی قدس شریف است.