به گزارش افکارنیوز، دیپلماسی ایرانی نوشت:

دیوید پلاف، مشاور عالی کاخ سفید که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۰۸، ریاست ستاد انتخاباتی باراک اوباما را بر عهده داشت، پذیرفته است بابت دو سخنرانی در سال ۲۰۱۰ از یک شرکت که در ارتباط تجاری با دولت ایران قرار دارد، هزینه ای ۱۰۰ هزار دلاری دریافت کرده است.

گزارش روزنامه واشینگتن پست حاکی از آن است، یک زیر مجموعه شرکت ام تی ان، شرکت مخابراتی آفریقای جنوبی، بابت دو سخنرانی که وی در دسامبر ۲۰۱۰ در نیجریه داشته ۱۰۰ هزار دلار پرداخت کرده است. این سخنرانی ها یک ماه پیش از ملحق شدن پلاف به کارمندان کاخ سفید انجام شده بود.

پس از سخنرانی های پلاف؛ شرکت ام تی ان به دلیل فعالیت هایش در ایران و سوریه و نقض تحریم ها تحت فشار آمریکا قرار گرفت. گفته می شود در زمان سخنرانی پلاف، این شرکت مشارکتی ۵ ساله با شرکت مخابرات ایران داشته است.

هرچند هیچ منع قانونی برای دریافت هایی که پلاف از این شرکت به عنوان یک شهروند داشته، وجود ندارد، اما موضوع پذیرش دریافت ۱۰۰ هزار دلار از سوی مشاور اوباما آن هم از شرکتی که در ایران فعالیت دارد، مشکلاتی را برای کاخ سفید ایجاد می کند. میت رامنی، رقیب جمهوریخواه اوباما همواره وی را به ملایمت در قبال ایران متهم کرده و اکنون با انتشار این خبر، موضع رامنی علیه اوباما تقویت می شود.

این در حالی است که سخنگوی کاخ سفید از اینکه پلاف را در برابر پرسش های خبرنگاران قرار دهد، خودداری کرده است. وی تاکید دارد انتقاد از پلاف ناعادلانه است زیرا در زمانی که وی سخنرانی ها را انجام داده، مساله فعالیت شرکت ام تی ان در ایران به اندازه امروز مورد توجه نبوده است. محتوی سخنرانی پلاف تکنولوژی موبایل و ارتباطات دیجیتالی بوده و وی هیچ ملاقات خصوصی نیز با مقامات شرکت ام تی ان نداشته است. از سوی دیگر پلاف پیش از این سخنرانی موضوع را به وکیل خود واگذار کرده بود و وکیلش نیز تاکید کرده بود، سخنرانی برای این شرکت مشکلی ایجاد نمی کند.

از سوی دیگر مقامات کاخ سفید این نکته را خاطرنشان می کنند که برای چهره های واشینگتن، دریافت مبالغی برای سخنرانی امری نامعمول نیست و مقامات دولت جورج بوش نیز از شرکت هایی که با ایران تجارت می کردند مبالغی برای سخنرانی دریافت کرده اند.

در مقابل مقامات شرکت ام تی ان نیز دلیل دعوت از پلاف برای سخنرانی را آگاهی وی از سیاست های آمریکا توصیف کرده و خاطرنشان کرده اند دعوت از وی ارتباطی به ایران نداشته است.

شرکت ام تی ان از سال ۲۰۰۵ وارد بازار ایران شد و به سرعت تجارت خود در زمینه تلفن های همراه در ایران را گسترش داد. اما همکاری این شرکت با ایرانسل که گفته می شود تحت کنترل سپاه قرا دارد، حساسیت مقامات آمریکا را برانگیخت. پس از سخنرانی پلاف نیز توجه کاخ سفید به فعالیت ام تی ان در ایران بیشتر شد و برخی ادعا کردند تهران از این شرکت برای دسترسی به ابزار ها و تکنولوژی نظارتی استفاده می کند.