شاه‌ماهی بیاید مشکل ما با غرب حل می‌شود

به گزارش افکارنیوز، الیاس حضرتی در مطلبی با عنوان " هاشمی بیاید یا نیاید " در هفته نامه اصلاح‌طلب " آسمان " با اشاره معنی‌دار به کاندیداتوری هاشمی در انتخابات آینده عنوان کرد: برای بقای نظام جمهوری اسلامی و تکامل و قوت آن، باید سراغ استراتژی اول(حضور اصلاح طلبان در انتخابات) رفت و این کار با حضور یک نفر از بین آقایان خاتمی و هاشمی قابل شکل گیری است.

بخش هایی از یادداشت حضرتی را به نقل از مشرق در ادامه می خوانید:

* به رغم اینکه ما به عنوان اصلاح طلبان به شیوه برگزاری و نظارت بر امر انتخابات مهم داریم ولی انتخابات در ایران به طور متوسط هر سال برگزار شد و پر شور بوده است.

* آنچه الان با آن مواجهیم این است که نظام سه راه پیش رو دارد و هر کدام از این سه راه را می تواند در مواجهه با انتخابات سال آینده برگزیند. راه اول این است که که مشارکت حداکثری مردم در اولویت اول با فاصله بسیار زیاد قرار گیرد. در این استراتژی قطعاً باید سراغ عوامل و زمینه هایی رفت که این مشارکت حداکثری را در پی داشته باشد. این ابزار و لوازم چیزی نیست جز انتخابات قانونی و رقابت جدی با حضور قدرتمندترین و با نفوذ ترین شخصیت ها و احزاب در میدان با داوری منصف و اطمینان بخش در یک انتخابات قانونی با حضور جریانات عمده و شخصیت ها قدر یکی از جناح های مهم کشور اصلاح طلبان هستند که در طول سه سال گذشته با مضیقه های فراوان و شدیدی مواجه هستند.

* درمورد انعکاس نظرات بسیاری از شخصیت های محبوب جامعه نظیر خاتمی رسانه ها با محدودیت مواجه اند. از طرفی تهاجم سنگینی به شخصیت های بزرگ نظام نظیر آقای هاشمی می شود. این دو شخصیت می توانند نقش نقش موثری در بسیج مردمی و حرکت به سمت مشارکت حداکثری داشته باشند.

* بنابر این اگر واقعاً علاقه مندی به بقای نظام جمهوری اسلامی و تکامل و قوت آن وجود دارد باید سراغ استراتژی اول رفت و زمان زیادی هم نداریم، الان هم دیر شده است اما روزنه هایی وجود دارد که می توانیم به آنها امیدوار باشیم.

* به اعتقاد من شکل گیری استراتژی اول با حضور یک نفر از بین آقایان خاتمی و هاشمی قابل شکل گیری است.

* استراتژی دوم اولویت رسیدن کسانی به قدرت است که با مجموع سیاست های حاکم هماهنگ هستند. به اصطلاح امروزی خودی اندر خود و از هر جهت منطبق با جریان حاکم. از دید آنها این انتخاب صالح است. در این روال اصل بر این است که کسانی مثل حداد عادل، جلیلی، لنکرانی بیایند که مورد وثوق هستند.

* در سناریوی سوم مشارکت میانی مورد توجه قرار می گیرد. برای رسیدن به این مشارکت حداکثری با حضور افراد محبوب جامعه شکل نگیرد. در این سناریو هدف این است که آقای هاشمی و بخشی از اصلاح طلبان را درگیر ائتلاف اصلاح طلبان نقش اصلی ندارند و بخش هایی از آنها که معتدل ترین و محافظه کارترین نیرو ها هستند به بازی گرفته می شوند در مقابل جناح میانه رو به رهبری هاشمی و اصولگرایان سنتی به رهبری مهدوی کنی یه صورت تمام قد ظاهر می شوند در برابر این ائتلاف کاندیدای دولت قرار می گیرد و قطعاً مشارکت حداکثری را شاهد نخواهیم بود اما مشارکت متوسط شکل می گیرد. در این سناریو خوش بینی های سناریوی اول و نه بدبینی های سناریوی دوم شکل می گیرد.

* امروز درگیری شدیدی بین دولت و شورای نگهبان که نماد اصولگرایان سنتی! است صورت گرفته است.

* هاشمی شاه ماهی انتخابات است و همین که بگویند او کاندیدا می شود بخش زیادی از مسائل ما با کشور های منطقه از جمله عربستان حل می شود. در مواجهه با غرب نیز موضوع همین طور است و پیام آرامش بخشی به دنیا مخابره می کند. بنا براین احتمال برداشتن این گام از سوی نظام بیشتر است و اگر شرایط به سمت آمدن هاشمی پیش برود هم بخش زیادی از مدیران دوران اصلاحات و حتی اصولگرایان سنتی نیز به کمک او می گویند.

* هاشمی کادر قوی دارد و خودش مرد بحران هاست، تجربه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری نشان می دهد از آذرماه سال جاری انتخابات خودش را به خوبی نشان می دهد و تا پایان دی و اواسط بهمن مشخص می شود، که گروه های مختلف و نظام کدام استراتژی را در پیش می گیرند.