هاموند: برای دستیابی به توافق آمده‌ام

به گزارشافکارنیوز،" فیلیپ هاموند " وزیرخارجه انگلیس در بدو ورود به وین در جمع خبرنگاران اظهار داشت: پیشرفت‌های خوبی حاصل شده و ایران باید گام هایی بردارد.

وی ادامه داد: راه زیادی باقی مانده است، جایزه بزرگی برای ایران روی میز مذاکره قرار دارد.

وزیرخارجه انگلیس تاکید کرد: انرژی هسته ای اری، بمب اتم نه، و من برای دستیابی به توافق آمده‌ام و اگر ایران انعطاف نشان دهد ما هم آماده انعطاف هستیم.

شایان ذکر است؛ پیش از دیدار ﻇﺮﻳﻒ ﺑﺎ ﻭﺯﺭای ﺧﺎﺭﺟﻪ اﻧﮕ ﻴﺲ و فراﻧﺴﻪ؛ وزرای خارجه امریکا، فرانسه و انگلیس با یکدیگر دیدار کنند.

تیم هسته‌‌ای کشورمان به سرپرستی " محمد جواد ظریف " رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان به منظور دستیابی به توافق جامع هسته‌ای روز(۲۷ آبان ماه) تهران را به مقصد وین، ترک کرد.

روز سوم مذاکرات با برگزاری نشست‌دوجانبه عراقچی و ریابکوف و رایزنی سه جانبه ظریف، اشتون و برنز پیگیری شد وپس از آن معاونان ظریف به گفتگو با نمایندگان سه کشور آلمان، فرانسه و انگلیس پرداختند و در نهایت با ورود جان کری وزیر امورخارجه آمریکا به وین، با برگزاری نشست سه جانبه وزرای خارجه ایران و آمریکا و هماهنگ کننده ۱ + ۵ به پایان رسید.

" سید عباس عراقچی " مذاکره کننده ارشد کشورمان نیز پس از صرف ناهار کاری به همراه ظریف و اشتون در جمع خبرنگاران گفت: ایده‌ها و پیشنهادات زیادی را همواره ارائه کرده‌ایم که اگر بخواهد رفع نگرانی شود این ایده‌ها کفایت می‌کند.

همچنین وزیر خارجه کشورمان در بدو ورود به فرودگاه وین در جمع خبرنگاران اظهار داشت: همانطور که از ابتدا هم گفتیم در صورتی که طرف مقابل اراده سیاسی برای رسیدن به راه حل داشته باشد پیشنهادات متعددی برای اطمینان حاصل کردن از صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران وجود دارد و آنها نیز مطرح شده‌اند.

وزرای خارجه ایران و گروه ۱ + ۵(آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) به همراه " کاترین اشتون " مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سوم آذر ۱۳۹۲(۲۴ نوامبر ۲۰۱۳) در شهر ژنو در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران به توافقی تحت عنوان " برنامه اقدام مشترک "(توافق ژنو) دست یافتند و این توافقنامه در ۳۰ دی ماه ۹۲ وارد مرحله اجرا شد و از آن پس گفت‌وگوها درباره راه‌حل جامع هسته‌ای تا کنون ادامه دارد.

همچنین قرار بود تا ۲۹ تیرماه ۹۳ توافقنامه جامع هسته‌ای حاصل شود اما به دلیل اختلافات موجود و عدم حصول توافق، قرار شد این مذاکرات برای چهار ماه دیگر(سوم آذر ۹۳) تمدید شود.

گفته می‌شود میزان و ظرفیت غنی سازی و تحریم‌های اعمال شده علیه ایران در حال حاضر از مهمترین موارد اختلافی بین دو طرف است.

اکنون مذاکره کنندگان تلاش میکنند تا پیش از پایان مهلت تعیین شده برای مذاکرات هستهای جهت دستیابی به توافق جامع، به این هدف دست یابند؛ هر چند، طبق توافقات قبلی، دو طرف می توانند در موعد مقرر (۲۴ نوامبر برابر ۳ آذر) مذاکرات را به مدت ۲ ماه دیگر تمدید کنند اما تاکنون طرف های مذاکره تمایلی برای این کار نشان نداده اند و اراده خود را بر رسیدن به توافق در زمان تعیین شده متمرکز کرده اند.