تیلرسون به دنبال وصول قراردادهای چند صد میلیاردی آمریکا

 حسن عابدینی کارشناس مسائل بین‌الملل درباره سفر تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه، اظهار کرد: سفر وزیر امور خارجه آمریکا به منطقه که با سفر به ریاض آغاز شد از زوایای مختلف قابل تحلیل است.

وی افزود: در جریان سفر ماه گذشته ترامپ به عربستان، قراردادهای چند صد میلیاردی، خرید سلاح میان عربستان و آمریکا به امضا رسید بنابراین می‌توان گفت تیلرسون فردی تاجر مسلک بوده که برای وصول این قراردادها به منطقه سفر کرده است.

عابدینی با بیان اینکه برخی منابع از وجود اختلاف میان هیئت حاکمه سعودی پرده برمی‌دارند، گفت: اکنون تلاشی که محمدبن سلمان ولیعهد عربستان برای به دست گرفتن قدرت انجام می‌دهد، مطرح است البته از دید آمریکایی‌ها شاید زمان آن رسیده که قدرت از نسل قدیم سعودی‌ به نسل جدید منتقل شود، به نظر می‌رسد این موضوع در دستور کار آمریکایی‌ها است چرا که پیش از این هم برخی از اندیشکد‌های آمریکایی به این موضوع تأکید کردند که نظام سعودی با این وضعیت نمی‌تواند دوامی داشته باشد و زمینه برای انتقال قدرت باید فراهم شود.

کارشناس مسائل بین‌الملل تصریح کرد: آمریکا جناح شرارت پیشه غربی، عربی و عبری را در 10 الی 11 سال گذشته انجام داد تا بتواند خاورمیانه جدید مبتنی بر هژمونی نظام سلطه ایجاد کند اما باید دانست که یکی پس از دیگری این اقدامات آمریکا با تدارک جنگ‌های سی و سه روزه علیه حزب‌الله لبنان و سه جنگ متوالی علیه مردم غزه، با شکست مواجه شد.

وی متذکر شد: آمریکا هیچگاه به اهداف خود نرسید. آنها با تشکیل گروه تروریستی داعش تلاش کردند ناامنی را به منطقه تزریق کنند اما اکنون عملا داعش به معنی عملیاتی وجود خارجی ندارد و این گروه تروریستی به صورت پراکنده فعال است.

عابدینی ادامه داد: آمریکا تلاش خود را برای تجزیه عراق به کار گرفت که آن هم با شکست مواجه شد، بنابراین همگان ریشه این شکست‌ها و عامل همه شکست‌های سیاست آمریکا در منطقه را مقاومت اسلامی الهام گرفته از جمهوری اسلامی ایران می‌دانند، از این رو آمریکا در تلاش است چالشی بر کشورمان اعمال کند.

کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند تا کشورهایی که در منطقه از یکدیگر فاصله گرفتند از جمله قطر و عربستان را به یکدیگر نزدیک کنند تا بتوانند مدت بیشتری سیاست خود را در منطقه دنبال کنند.

وی اظهار کرد: ما در منطقه غرب آسیا فقط با گروه‌های مقاومتی که در دهه اول قرن 21 وجود داشته مثل مقاومت اسلامی حزب الله لبنان یا حماس و جهاد اسلامی مواجه نیستیم، بلکه با دولت‌های مقاومت از قبیل عراق و سوریه مواجهیم، بنابراین آمریکا در تلاش است چهره این دولت‌های مقاومت را مخدوش کند و ممکن است حتی برای این موضوع عملیات روانی طراحی کند.

عابدینی متذکر شد: مقاومت اسلامی در منطقه روز به روز وضعیت خوبی دارد و سیاست‌های غرب در منطقه دچار چالش جدی و در برخی مواقع با شکست مواجه است.