به گزارش ايسنا، دکتر محمد سرافراز در پاسخ به تصميم اوايل آذر ماه آفکام (سازمان نظارت بر رسانههاي بريتانيا) مبني بر محکوميت شبکه پرس تي وي به پرداخت جريمه يکصد هزار پوندي و انتقال پروانه پخش آن از لندن به تهران (ظرف ۳۵ روز) به اتهام نقض قوانين آفکام، نامه اعتراض آميزي خطاب به رييس اين موسسه ارسال كرد.

رییس آفکام نیز در جوابیه‌ای ادعا کرد که این موسسه از دولت انگلیس مستقل بوده و تصمیماتش مستقلاً و با توجه به قانون ارتباطات این کشور اتخاذ می‌شود.

معاون برون‌مرزی صداوسیما به جوابیه آفکام و ادعای رییس این موسسه پاسخ داده است؛ متن این نامه که از سوی روابط عمومی پرس تی وی به ایسنا ارسال شده، بدین شرح است:

«آقای اِد ریچاردز

رییس محترم آفکام

۱ شما در نامه‌ی خود اعلام کرده‌اید آفکام یک مؤسسه‌ی مستقل است و به دولت انگیس وابسته نیست. در تعیین اینکه آیا یک مؤسسه به دولت وابسته است، دو فاکتور دخیل است:

الف: مؤسسه‌ی ذیربط قدرت خود را از دولت اخذ کرده باشد.

ب: بودجه‌ی آن از طریق دولت تأمین شده باشد.

مؤسسه‌ی آفکام بر اساس یکی از قوانین پارلمان انگلستان، تحت عنوان قانون وزارت ارتباطات مصوب سال ۲۰۰۲ ایجاد شده است. همین قانون همچنین به وزیر امور خارجه‌ی انگلستان قدرت عزل و نصب ریاست آفکام و اعضایش و حتی قدرت انحلال مؤسسه‌ی آفکام را داده است. اما نکته‌ی جالب این است که گرچه آفکام قدرت آن را دارد که تعیین کند مردم انگلستان به چه نوع شبکه‌هایی دسترسی داشته باشند، ولی به هیچ وجه پاسخگوی مردم نیست.

بودجه‌ی آفکام به واسطه‌ی پرداخت وام دولتی و دریافت کمک‌های بلاعوض از سوی دولت انگلیس تأمین می‌شود. در حقیقت، از آنجا که کمک‌های بلاعوض دولتی منبع اصلی بودجه‌ی آفکام به شمار می‌رود، اخیراً سازمان آمار ملی انگلستان(Office for National Statistics) اظهار کرده که آفکام می‌باید به عنوان یک بخش مرکزی دولتی شناخته شود.»

در ادامه نامه محمد سرافراز آمده است:

«رییس محترم آفکام؛ حال شما چگونه ادعا کرده‌اید که مستقل هستید و به دولت انگلیس وابستگی ندارید؟ آیا با اعلام چنین خلاف آشکاری که مطرح کرده‌اید، صلاحیت رسیدگی به شکایت‌ها علیه شبکه‌های تلویزیونی و رسانه‌ها را دارید؟

۲ اکنون که مشخص شد آفکام یک مؤسسه‌ی دولتی است، باید در مقابل رفتار دولت انگلیس هم پاسخگو باشد. همه می‌دانند که دولت انگلیس به همراه دولت آمریکا نقش مستقیمی در کشتار ده‌ها هزار مردم بیگناه در عراق و افغانستان داشته است. دولت انگلستان همچنین بحرین و دولت‌های سلطنتی منطقه‌ی خلیج فارس را بنیان‌گذاری کرد و حتی به رژیم‌های سلطنتی بحرین و عربستان سعودی مشروعیت بخشید. این رژیم‌ها برای دهه‌ها مردم خویش را سرکوب کرده‌اند. تجلی واقعی رفتار دولت انگلیس را در نظام پادشاهی بحرین می توان مشاهده کرد، یعنی یک حکومت اقلیت سرکوبگر که کلیه‌ی حقوق اکثریت جامعه را با کمک قدرت‌های خارجی پایمال می کند و به نظر می رسد اخیراً خاندان سلطنتی انگلستان پاداش این اَعمال خود را با دریافت جواهر گرانقیمت از رژیم بحرین گرفته است.

دولت پادشاهی انگلیس با کارنامه‌ی سیاه چهار قرن اخیر، به خاطر اعزام نیروهای نظامی اشغالگر خود به کشورهای شرق تا غرب عالم، به خاطر شرکت در جنگ تجاوزکارانه‌ی عراق و کشتار مردم بیگناه، به خاطر حمایت از رژیم‌های سلطنتی سرکوبگر، به خاطر حضور بدون دلیل نظامیان در افغانستان، اکنون می‌خواهد شبکه‌ی پرس تی وی را به خاطر انتشار یک جمله‌ی خبری ۱۰ ثانیه‌ای یکصد هزار پوند جریمه کرده و مجوز پخش آن را در اِسکای لغو کند. جمله‌ای که مازیار بهاری گفته و پرس تی وی پخش کرده این بوده است:

«روز دوشنبه، ۱۵ ژوئن، من گزارشی در خصوص حمله به یک پایگاه، یک پایگاه نظامی بسیج، برای کانال خبری ۴ و همچنین مجله ی نیوزویک ارسال کردم.»

آفکام مدعی است به خاطر پخش این جمله به حریم شخصی بهاری تجاوز شده و با او منصفانه رفتار نشده است. شبکه‌ی پرس تی وی قضاوت نادعادلانه‌ی آفکام را قبول ندارد و قضاوت را به افکار عمومی واگذار می‌کند که آیا دولت انگلیس به خاطر تجاوز به حقوق بشریت باید محاکمه و مجازات شود یا پرس تی وی؟»

محمد سرافراز نوشته است:

«مؤسسه‌ی شما نماینده ی دولتی است که به حقوق انسان‌های بی شماری از ملیت‌های مختلف تجاوز کرده و آنها را در معرض قتل و کشتار قرار داده است.

آفکام هرگز در خصوص پوشش خبر مُزَوِرانه و گمراه کننده‌ی شبکه‌ی چهار انگلیس که پرس تی وی آن را برملا ساخته بود، رسیدگی نکرد، اما در راستای تنبیه پرس تی وی برای پخش حقیقت در خصوص همان رویداد با تحمیل جریمه ی مالی سنگین و لغو مجوز پخش، حتی پا از گلیم خود فراتر گذارد.

۳ تناقض آشکاری در شیوه ی برخورد آفکام با پرس تی وی مشاهده می شود. آفکام جواز پخش را لغو می‌کند چرا که تشخیص داده شرکت پرس تی وی در لندن کنترلی بر پخش شبکه ندارد. با این حال، همزمان، آفکام شرکت پرس تی وی در لندن را به جریمه‌ی نقدی محکوم می کند بخاطر پخش جمله ای که خود آفکام می‌گوید کنترلی روی آن نداشته است! شما چه پاسخی برای این عملکرد تناقض آمیز خود دارید؟

۴ـ گمان باطل ديگري که به نظر مي رسد آفکام از آن رنج مي برد اين باور وهم آلود است که با لغو مجوز ميتواند پرس تي وي را از پخش حقيقت دربارهي رژيم سلطنتي انگلستان بازدارد. اما، همانگونه که پيشتر خاطرنشان شد، هرگونه کوششي براي پنهان کردن حقيقت از مردم انگلستان تلاشي باطل است و آنان که بخواهند صداي متفاوت ما را بشنوند، عليرغم کوششهاي شما، راهي براي آن پيدا خواهند کرد.